Blog: Ben ik nu een leider of manager? Vul de quick-scan (gratis) in.

leider of manager. lees hier de verschillen, doe de quickscan

Leider of manager? Wat zijn de verschillen?

De eigenschappen van leider en manager worden vaak ten onrechte door elkaar gehaald. Er zijn namelijk een aantal wezenlijke verschillen. Een leidinggevende of manager die hiervan niet op de hoogte is en daardoor de specifieke kwaliteiten van leider of manager onvoldoende inzet, komt vaak ongewild en onbewust in een negatieve spiraal terecht: deadlines worden met moeite gehaald, medewerkers hebben vaak kritiek, er is sprake van een onsamenhangend geheel en de omzet stagneert of loopt terug.

Daarom is het van uitermate belang om uw rol van leider en/of manager, ten aanzien van uw team of organisatie, onder de loep te leggen.

Wat is beter (of slechter)?

Dat is geheel niet aan de orde. Waar het wel over gaat is welke -reeds ontwikkelde of nog te ontwikkelen- kwaliteiten u op welk (gericht) moment bewust inzet:leider of manager. lees hier de verschillen, doe de quickscan leren leiding geven leiderschaptraject

Door deze twee basisrollen van leider vs manager, gericht uit te werken en te optimaliseren, zet u heel bewust een veel steviger basis en krachtiger koers uit voor de toekomst (leiderschap) ondersteund door een helpende uitvoering in de dagelijkse praktijk (management).

De één is niet beter of slechter dan de andere. Wel is het zo, dat in een kleine/complexe MKB-omgeving, zoals het Notariaat of de Advocatuur, de één echt niet zonder de ander kan!

Quick-scan: Bent u nu een ‘volbloed Leider’ of een ‘rasechte Manager’?

Via deze link krijgt u daar meer zicht op en kent u uw sterke (en zwakke) kanten.

Succes!

Samen doen?

Bent u nu een manager en geen leider en heeft u hulp nodig bij het formuleren van uw strategie? Of bent u nu een leider en geen manager en is dit laatste juist het opponent dat u extra nodig heeft?

Ik help u er graag bij! Buro Next Impuls heeft hier bewust een leiderschapstraject voor uitgezet. U leert:

  • de kernaspecten van strategisch leiderschap vs functioneel managen,
  • hoe u uw ratio in één lijn brengt met uw ervaringswereld,
  • hoe u bijstuurt bij veranderingen die op u afkomen, en
  • hoe u richting en focus aanbrengt om (samen met uw team) naar toe te werken

Neem dan vandaag nog telefonisch (00 33 7 8737 7731) op. Dan kunnen we nog binnen 2 weken starten aan úw leider- of managerrol.

Meer inspiratie voor u en/of uw team?

Had u een AHA-moment? Wilt u meer waardevolle tips die écht werken wanneer u start met praktisch communiceren en goede afspraken? Ontvang ze gratis.

Maandelijks verschijnen er gratis tips uit de praktijk. Aanmelden is eenvoudig en verplicht u tot niets.

Over

Dit blog is geschreven door Liana van de Vendel van Buro Next Impuls te Wageningen. Als Strategisch Raadgever werkt zij continu aan professionele verbetering op het gebied van:

• vernieuwende StrategieMaken©

• Zélf-sturing bevorderen©

• Verspilling terugdringen©

Via Buro Next Impuls gaat ze landelijk te werk: van een ‘individuele professionele update (1:1)’ tot aan ‘een complete oplossing voor voltallige notariskantoren (5-25FTE)’.

Vanwege haar veelomvattende achtergrond in het Notariaat, de Advocatuur en het Vastgoed, is zij iemand die dit deel van de juridische sector zeer goed kent.

Met haar notariële vakkennis en landelijke ervaring binnen grote en kleine notaris-/ advocatenkantoren -zowel qua juridische uitvoering als op strategisch niveau-, beschikt zij over een schat aan ervaring als het gaat over succesvoller juridisch/commercieel ondernemen, sneller en efficiënter werken, duidelijker communiceren, effectievere strategie, veranderende marktwerking en ongewone, maar altijd bruikbare oplossingen.

Meer weten?

Wilt u hier meer over weten? Vraag het gerust. Ik help u graag. Bellen kan iedere werkdag tot 20.00 uur of vul het contactformulier in.

Liana van de Vendel • Katalysator voor het Notariaat | complex MKB

Gespecialiseerd in verbetertrajecten op leiderschap-, management-, directie- en teamniveau

 

Buro Next Impuls (NL) • Leiderschap-/management coaching &
exclusieve Werving & Selectie

Klerk Support (NL) • Interim/freelance Notariële Ondersteuning
(kandidaat-notarissen & klerken)

Domaine l’Arpent (FR) • Gîte • Art • Retraite. Rustgevend en panoramisch genieten aan de voet van de Franse Pyreneeën