Blog: Een prachtige manifestatie van een creatie

energy flows where attention goes - wat je aandacht geeft groeit - gedachtenkracht trainen

Van denken (wens) naar realisatie (doel) gedachtenkracht trainen
Circa 15 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met een aantal boeiende theoriën: gedachtenkracht trainen
•   de werking van het bewustzijn en het onderbewustzijn
•   de mate van invloed van buitenaf (omgeving) en van binnenuit (zelf)
•   de leidende (sturend) of lijdende (ondergaan) uitwerking

Al sinds het begin van de 19e eeuw onderzoeken wetenschappers de werking van het menselijk brein. Over de werking van onze hersenen, de biologie van denken, taal en bewustzijn.

Met name het laatste -het bewustzijn- heeft een heel krachtige invloed op ons functioneren en manifesteren:

  • Bewustzijn: Het bewustzijn (en alles wat in het geheugen wordt vastgehouden) is de intelligentie waarmee de mens denkt, redeneert en plannen maakt. Het bewustzijn ontvangt informatie via de vijf zintuigen (gezichtsvermogen, reukzin, smaakzin, gehoor en tastzin) en filtert de zintuigen die niet nodig zijn eruit.
  • Onderbewustzijn: Het onderbewustzijn heeft toegang tot alle informatie die het bewustzijn ontvangt, maar redeneert niet op dezelfde manier als het bewustzijn. Het neemt alles letterlijk, kopieert 1-op-1, spreekt geen waardeoordelen uit, filtert niet en vergeet niet.

Het onderbewustzijn is dus niet in staat het verschil te zien, tussen iets dat echt is en iets dat men zich levendig voorstelt. Boeiend! Want dit houdt in dat we dus zélf onze wensen kunnen omzetten in feitelijke resultaten. In plaats van te denken (en te creëren) “ik ben niet succesvol”, zorgt het omgekeerde “ik ben succesvol” ervoor dat het onderbewustzijn dit laatste gaat realiseren.

Energie volgt de gedachte
Een mooi en wáar gebeurd voorbeeld van een prachtige manifestatie van een (onbewuste) creatie:
Twee weken geleden waren wij in een Italiaans restaurant en hadden we spaghetti besteld. Onder het genot van een glaasje Italiaanse prosecco, zagen we de meest overheerlijk uitziende pizza’s voorbij komen terwijl de geur van ovengebakken pizza’s om ons heen hing.
“Och, de pizza’s ziet er hier lekker uit. Hadden we dat maar besteld.” zeiden mijn man en ik met enige spijt tegen elkaar. Weer even later zagen we de smaakvolle en huisgemaakte tagliatelli voorbijkomen.
“Och! Dát ziet er nóg lekkerder uit” riepen we beiden uit, terwijl het water ons in de mond liep.
Wat schetst onze verbazing? De spaghetti is nooit bij ons tafeltje aangekomen. Eerst werden de pizza’s (verkeerd) geserveerd en even later kregen we de tagliatelli geserveerd omdat er (wederom) iets fout gegaan was in de keuken. De restauranthouder begreep er werkelijk niets van. Als excuus kregen wij een limoncello aangeboden om ‘de vergissingen’ goed te maken. Ondertussen zaten wij stilletjes te grinniken, want wij begrepen heel goed waarom er tweemaal iets fout ging.
“Sorry restauranthouder, het smaakte inderdaad overhéérlijk!”

Conclusie
Bent u benieuwd wat u onbewust uitstraalt of onbewust naar u toetrekt? Let dan eens op uw aanwezige gedachten en hoe u het eindresultaat voor ogen ziet.

Meer weten?

Wilt u hier meer over weten? Vraag het gerust. Ik help u graag. Bellen kan iedere werkdag tot 20.00 uur of vul het contactformulier in.

Liana van de Vendel • Katalysator voor het Notariaat | complex MKB

Gespecialiseerd als leiderschap- en managementcoach, teamcoach, groepsexpert, organisatiedeskundige en verandermanager.

 

Buro Next Impuls (NL) • Leiderschap-/management coaching &
exclusieve Werving & Selectie

Klerk Support (NL) • Interim/freelance Notariële Ondersteuning
(kandidaat-notarissen & klerken)

Domaine l’Arpent (FR) • Gîte • Art • Retraite. Rustgevend en panoramisch genieten aan de voet van de Franse Pyreneeën