Blog: Hoe voornemens wél manifesteren

believe geloof in je zelf dromen gedachtekracht gedachtrenkracht manifesteren napoleon hill creeren

Hoe ziet uw ideale plaatje eruit?

Een Boek, een Baan, een Baby 

Het is januari; exact een jaar geleden verzuchtte een 37-jarige advocate bij mij in de praktijk: “Wat huisje, boompje, beestje betreft heb ik alles wel op de rit en toch ben ik niet happy en wil ik meer. Ideeën heb ik wel, maar vervolgens gebeurt er niets en lossen die plannen steeds op als sneeuw voor de zon.”

Op mijn vraag wat ze dan zou willen, gaf ze kort en duidelijk antwoord: “Ik droom er al jaren van om een boek schrijven, ik wil een andere baan met meer toekomstperspectieven en ik wil voor mijn 40ste een baby.”

Hmmm. Dat was duidelijk. De focus was er dus wel, maar deze vasthouden en tot realisatie brengen lukte haar niet. Ik adviseerde haar: “Schrijf je doelen op: “BOEK, BAAN, BABY”. Hang dit lijstje in het zicht en zorg dat je het dagelijks voor je ziet!

We zijn nu een jaar verder en raad eens: het Boek was er in april. De Baan (associate partner) was er in augustus en de Baby is onderweg. Dat alle doelen met een B begonnen, was een amusante bijkomstigheid.

5 tips van creatie naar manifestatie

Velen starten een nieuw kalenderjaar met nieuwe voornemens. Door de drukte van alledag, worden die goedbedoelde voornemens al binnen enkele weken of maanden een stuk los(ser) gelaten. Het inzichtelijk maken van hoe úw ideale plaatje eruit ziet zorgt voor richting.
Vindt u het ook lastig om goede voornemens of langgekoesterde doelen daadwerkelijk te verwezenlijken. Doe dan uw voordeel met deze 5 tips:

  1. Schrijf gewilde plannen of doelen kort en bondig op (maak het niet vaag of langdradig).
  2. Hang ze in het zicht, zodat u ze dagelijks ziet.
  3. Neem er een realiseerbare uitdaging in op (geen versukkeling).
  4. Omring u met datgene wat u graag wilt (in het geval van mijn praktijkvoorbeeld: loop eens door een boekwinkel en fantaseer dat uw boek daar op de plank staat; rijd eens langs dat ene bedrijf waar u graag zou willen werken en ga eens vaker langs bij mensen met een pasgeboren baby).
  5. Neem ingevingen uiterst serieus en handel er naar.

Conclusie Voornemens nieuwe jaar

Het op papier uitwerken van voornemens of gewilde doelen, zorgt voor het vasthouden van uw focus. Het maakt geen verschil of dit persoonlijke of zakelijke doelstellingen zijn. Door het haarscherp opschrijven van uw ambitie(s), wordt de kans van slagen vier maal groter. Daarnaast wordt het onderbewustzijn gestimuleerd om de gewilde doelen te verwezenlijken. Vaak komen dromen op een andere wijze uit, dan u van te voren had kunnen bedenken. Neem ingevingen of schijnbare toevalligheden daarom uiterst serieus. Er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden.

Meer informatie voornemens nieuwe jaar

Wilt u hier meer over weten of aan de slag met een duidelijke plan op persoonlijk- of organisatorisch niveau. Maak een afspraak en we gaan serieus en doelgericht met het voorgaande aan de slag in een duidelijk strategietraject. Naast voormelde 5 tips zijn nog een aantal belangrijke factoren om uw dromen werkelijkheid te laten worden en deze komen in dit traject allemaal voorbij.

Wilt u hier meer over weten? Vraag het gerust. Ik help u graag. Bellen kan iedere werkdag tot 20.00 uur of vul het contactformulier in.

Liana van de Vendel • Katalysator voor het Notariaat | complex MKB

Gespecialiseerd als leiderschap- en managementcoach, teamcoach, groepsexpert, organisatiedeskundige en verandermanager.

 

Buro Next Impuls (NL) • Leiderschap-/management coaching &
exclusieve Werving & Selectie

Klerk Support (NL) • Interim/freelance Notariële Ondersteuning
(kandidaat-notarissen & klerken)

Domaine l’Arpent (FR) • Gîte • Art • Retraite. Rustgevend en panoramisch genieten aan de voet van de Franse Pyreneeën