Over mij

Liana van de Vendel impulser • activator notarisklerk notariaat vastgoed gemeentelijke projecten financieringsaangelegenheden contractuele verhoudingen familie- en relatiesfeer loopbaan heroverwegen klerk support midden- en kleinbedrijf mkb directie en managementniveau high potentials high professionals feitelijk uitvoerende teams coachpraktijk wageningen leiderschapsontwikkeling persoonlijke ontwikkeling managementtools groeicapaciteit

Liana van de Vendel

Ik ben geboren in 1971. Als oudste dochter van een ondernemersgezin, groeide ik op in een klein dorp in de Betuwe. Hard werken, een stevig doorzettingsvermogen en een ‘snel-kunnen-schakelen’-houding werden mij met de paplepel ingegeven.

In 1992 ben ik mijn carrière gestart in het notariaat als ‘juridisch notarisklerk’. Gestart als ‘directe rechterhand van de notaris’ en al snel doorgestroomd naar de leidinggevende positie van ‘teamleider-notarisklerk’.

In 2003 ben ik mijn eigen bedrijf (‘Klerk Support‘) gestart. Voorzien van mijn Masters Notarieel Recht, heb ik 15 jaar als Freelance Notarisklerk in geheel Nederland gewerkt. Mijn werkzaamheden bestonden uit het rechtstreeks adviseren, opstellen en vastleggen bij diverse vastgoed-, commerciële- en gemeentelijke- en provinciale projecten, financieringsaangelegenheden en bij contractuele verhoudingen in de familie- en relatiesfeer. Een dynamische periode die mij een schat aan ervaring en kennis heeft opgeleverd op het gebied van succesvoller ondernemen, eenvoudiger leidinggeven, praktischer managen, beter en sneller samenwerken en duidelijker communiceren en ongewone, maar altijd bruikbare oplossingen.

“Mijn visie? Geluk en succes zijn een keuze en met het juiste kompas en gereedschap is dit eigenlijk heel eenvoudig.
Ja, ik meld me aan voor de gratis inspiratietips en inzichtenvoor verdere ontwikkeling van mijzelf, mijn team of mijn kantoor

Vanuit de natuurlijke adviesfunctie die voortdurend deel uitmaakte van mijn freelance ondersteuning, besloot ik in 2008 me breder te specialiseren, met als doel ‘Teams en organisaties plezieriger en makkelijker laten samenwerken met dát wat ze het allerbeste kúnnen en het allerliefste wíllen doen, zowel privé als zakelijk en in alle lagen van de organisatie (top-down)’.

Hoe doe ik dat? Door teams en leidinggevenden/eigenaar-directeuren ‘de omslag te leren maken van inhoudmatig werken naar procesmatig werken’.
Mijn ervaring met teams en leidinggevenden in de complexe MKB-omgeving (zowel groot als klein) is namelijk dat men bij toenemende druk/stress vasthoudt aan oude patronen, nog harder gaat hollen en daardoor onvoldoende oog heeft voor vernieuwing en onverkende mogelijkheden.
Betere resultaten kunnen pas plaats vinden in een plezierige werksfeer met duidelijkere structuren en heldere communicatie. Én niet onbelangrijk: het is simpelweg een kwestie van gewoon gaan doen.
Bovendien is efficiënt samenwerken of aansturen niet lastig. Het wordt vaak veel te gecompliceerd gemaakt. Echt grote successen worden behaald, wanneer men met elkaar leert denken en doen als één dynamisch geheel dat kan meebewegen (i.p.v. tegenbewegen) bij aankomende veranderingen vanuit de toekomst.

Ik ben een echt ondernemersdier en ik zie overal kansen en mogelijkheden. Ik ben een bron van positieve energie en ik word geïnspireerd door mooie locaties, passievolle mensen en concrete benaderingen. Bij mij gaat het vooral om actie ondernemen en graag zo praktisch mogelijk. Dus niet moeilijk doen, geen lange brainstormsessies of dikke rapportages, maar on-the-job en stapgewijs aan de slag met de handige handvatten die ik iedere dag uitreik. Mijn motto is “hoe concreter, hoe beter!” Het terugdringen van oude routines, concreter communiceren en samen de nieuwe strategie uitrollen, maken dat er in kleine stapjes vrij snel en als geheel één grote stap wordt gezet.

Naar de kern, duidelijk en praktisch’ zijn mijn specialisaties. Met mijn enthousiasme en no-nonsens-mentaliteit weet ik de mensen om me heen al snel te inspireren om in beweging te komen.”
Ja, ik meld me aan voor de gratis inspiratietips en inzichtenvoor verdere ontwikkeling van mijzelf, mijn team of mijn kantoor

Resultaten behalen met cliënten vind ik erg belangrijk en ik doe wat daar voor nodig is. Behaalde resultaten in teams van meer dan €30.000-€40.000 extra pér FTE (!) en binnen één jaar tijd, zijn mij niet ongewoon. Mijn rol is daardoor niet in één woord samen te vatten, maar komt het dichtst in de buurt van: vooruithelpende coach, functionele trainer, concrete adviseur, verhelderende bruggenbouwer, vernieuwende inspirator, praktische structuurbrenger en positieve aanjager.
Één belangrijke voorwaarde voor mij is dat mijn cliënten voor de volle 100% wíllen én aktieberéid zijn. Alleen dan kunnen we samen de meest fantastische resultaten behalen. Twijfels, onzekerheid of weerstand juich ik toe, want dat zijn de aankondigingen voor het doorbreken van een oud patroon en de achterliggende vernieuwing. In het volste vertrouwen en stapsgewijs maken we samen de omslag.

Met een sterke affiniteit voor de complexe MKB-omgeving (met als specialisatie Notariaat, Advocatuur, Vastgoed, DGA- en familiebedrijven) werk ik ‘on the job’ in geheel Nederland en soms ook daarbuiten (strategiesessies en teamretreats).

Vanuit mijn coachpraktijk in Wageningen werk ik 1-op-1, met duo’s (relatietherapie) en in maatschap-/directieverband (directiecoaching) aan het snel doorgronden van het onderliggende probleem en vervolgens richting aanbrengen en verborgen (groei)capaciteiten versterken en benutten. (Persoonlijk) leiderschap & praktisch managen zijn daar nauw mee verweven.

“Soms hoeft u niets te veranderen, alleen maar iets toe te voegen!”
Ja, ik meld me aan voor de gratis inspiratietips en inzichtenvoor verdere ontwikkeling van mijzelf, mijn team of mijn kantoor

Mijn klanten bevinden zich (of zijn daar al naar op weg) op directie- en managementniveau, HBO+/WO-professionals, ondernemers, DGA’s tot de feitelijk uitvoerende teams (<25FTE) binnen de complexe MKB-omgeving.

Daarbij werk ik met de volgende toepassingen en methodieken: de ImpulZZ-monitor©, cognitieve gedragstherapie en taalstructuren, Organic ScoreCard, duo-coaching (relatietherapie, conflicthantering, mediation, ouder-kind), psychosociaal therapie, Quantum-psychologie, moderne Hypnotherapie en Regressietherapie, opheffen beperkende patronen vanuit de familie-/DNA bloedlijnen (DofNA-therapie, UP-grade), de werking van energie en neurale netwerken, (bio)resonantie en het gedachtegoed van Napoleon Hill.
Dit alles vanuit mijn persoonlijke ambitie: ‘het praktisch verbinden van Ziel & Zakelijkheid’.

Sinds 2007 woon ik in- en geniet ik ten volle van de prachtige bosrijke omgeving van Wageningen. Ik ben graag actief in de natuur. Naast de dagelijkse natuurwandelingen met mijn enthousiaste hond,  bevind ik me graag op het water (zeilen/varen), voel ik me dolgelukkig in de bergen (bergwandelen en skiën), schilder ik graag buiten (www.lianavandevendel.nl) en sta ik met regelmaat op de golfbaan.

 

Liana van de Vendel impulser • activator notarisklerk notariaat vastgoed gemeentelijke projecten financieringsaangelegenheden contractuele verhoudingen familie- en relatiesfeer loopbaan heroverwegen klerk support midden- en kleinbedrijf mkb directie en managementniveau high potentials high professionals feitelijk uitvoerende teams coachpraktijk wageningen leiderschapsontwikkeling persoonlijke ontwikkeling managementtools groeicapaciteit coaching mediation training persoonlijke effectiviteit familielijn relatie coach notaris notarisklerk

Coachpraktijk in Wageningen

Denkt u dat ik de juiste ‘coach-trainer-adviseur-motivator-inspirator-aanjager’ voor u ben die u en/of uw team kan helpen met dat wat u het allerbeste doet en het allerliefste wilt?

Vul dan mijn contactformulier in via bovenstaande button. Doorgaans neem ik binnen één werkdag contact met u op en gaan we aan de slag! Ik kijk uit naar uw reactie.

Liana van de Vendel @Next Impuls

Sr Coach (1:1 en teams), organisatiedeskundige, groepsexpert
Gespecialiseerd in verbetertrajecten op directie- en management niveau
Freelance Notarisklerk RG • Relatietherapeut

skypenaam: lianavandevendel  like Next Impuls op Facebook  Linkedin to connect
Be sociable, share.