Over mij

Liana van de Vendel Domaine l'Arpent Buro Next Impuls

Ik ben geboren in 1971. Als oudste dochter van een ondernemersgezin, groeide ik op in een klein dorp in de Betuwe. Hard werken, een stevig doorzettingsvermogen en een ‘snel-kunnen-schakelen’-houding werden mij met de paplepel ingegeven.

In 1992 ben ik mijn carrière gestart in het notariaat als ‘juridisch notarisklerk’. Gestart als ‘directe rechterhand van de notaris’ en al snel doorgestroomd naar de leidinggevende positie van ’teamleider-notarisklerk’.

In 2003 ben ikKlerk Support gestart. Voorzien van mijn Masters Notarieel Recht, heb ik 15 jaar als Freelance Notarisklerk in geheel Nederland gewerkt. Mijn werkzaamheden bestonden uit het rechtstreeks adviseren, opstellen en vastleggen bij diverse vastgoed-, commerciële- en gemeentelijke- en provinciale projecten, financieringsaangelegenheden en bij contractuele verhoudingen in de familie- en relatiesfeer. Een dynamische periode die mij een schat aan ervaring en kennis heeft opgeleverd op het gebied van succesvoller ondernemen, eenvoudiger leidinggeven, praktischer managen, beter en sneller samenwerken en duidelijker communiceren en ongewone, maar altijd bruikbare oplossingen.

Sindsdien heeft Klerk Support zich uitgebreid tot een groot netwerk van freelance notarisklerken en kandidaat-notarissen die door heel Nederland tijdelijke notariële ondersteuning bieden.

“Mijn visie? Geluk en succes zijn een keuze en met het juiste kompas en gereedschap is dit eigenlijk heel eenvoudig.
Ja, ik meld me aan voor de gratis inspiratietips en inzichtenvoor verdere ontwikkeling van mijzelf, mijn team of mijn kantoor

Vanuit de natuurlijke adviesfunctie die deel uitmaakte van mijn freelance ondersteuning, besloot ik in 2008 me breder te specialiseren, met als doel ‘Mensen plezieriger laten samenwerken met dát wat ze het allerbeste kúnnen en het allerliefste wíllen, zowel privé als zakelijk en in alle lagen van de organisatie (top-down)’. 

Hoe doe ik dat? Door (team)leiders ‘de omslag leren maken van werken uit het proces en niet vanuit de inhoud’.
Mijn ervaring in de complexe MKB-omgeving (zowel groot als klein) is dat men bij toenemende piekdrukte en stress vasthoudt aan oude patronen, nog harder gaat hollen en daardoor onvoldoende oog heeft voor vernieuwing en onverkende mogelijkheden.
Betere resultaten kunnen pas plaats vinden in een plezierige werksfeer met duidelijkere structuren en heldere communicatie. 

In 2012 heb ik al deze tools samengevat onder Buro Next Impuls. In 2017 werd de laatste tak werving & selectie eraan toegevoegd en daarmee was de cirkel rond.

Ik ben een echt ondernemersdier en ik zie overal kansen en mogelijkheden. Ik ben een bron van positieve energie en ik word geïnspireerd door mooie locaties, passievolle mensen en concrete benaderingen. Bij mij gaat het vooral om actie ondernemen en graag zo praktisch mogelijk. Dus niet moeilijk doen, geen lange brainstormsessies of dikke rapportages, maar on-the-job en stapgewijs aan de slag met de handige handvatten die ik iedere dag uitreik. Mijn motto is “hoe concreter, hoe beter!”

Naar de kern, concreet en praktisch’ zijn mijn specialisaties. Met mijn enthousiasme en no-nonsens-mentaliteit weet ik de mensen om me heen al snel te inspireren om in beweging te komen.”
Ja, ik meld me aan voor de gratis inspiratietips en inzichtenvoor verdere ontwikkeling van mijzelf, mijn team of mijn kantoor

Resultaten behalen met cliënten vind ik erg belangrijk en ik doe wat daar voor nodig is. Mijn rol is daardoor niet in één woord samen te vatten, maar komt het dichtst in de buurt van: vooruithelpende coach, functionele trainer, concrete adviseur, verhelderende bruggenbouwer, vernieuwende inspirator, praktische structuurbrenger en positieve aanjager.
Één belangrijke voorwaarde voor mij is dat mijn cliënten voor de volle 100% wíllen én aktieberéid zijn. Alleen dan kunnen we samen de meest fantastische resultaten behalen. 

In 2022 gaat het roer om en vertrek ik naar één van de mooiste plekjes in de Midi-Pyreneeën met panoramisch uitzicht. ‘Domaine l’Arpent is een authentieke Gasconse herenboerderij met één exclusieve gîte (vakantiewoning) met zwembad op een terrein van >8.500m2 en voorzien van alle gemakken en comfort. Een perfecte plek om te ontspannen, tot rust te komen en te genieten van al het goede dat Zuid-West Frankrijk te bieden heeft.

Op ons Domaine l’Arpent in Frankrijk gaan mijn werkzaamheden in het Nederlandse notariaat onverminderd door. Daarnaast ga ik in kleine en vertrouwde settings (1-op-1 of in duo’s) samen de verdieping in om onderliggende problemen te doorgronden en vervolgens richting aan te brengen en verborgen (groei)capaciteiten te versterken en te benutten. Persoonlijk leiderschap & praktisch leren managen zijn daar nauw mee verweven. De gîte met zwembad wordt de werklocatie. Het ene dagdeel hard inspannen en het andere dagdeel hard ontspannen.

“Soms hoeft u niets te veranderen, alleen maar iets toe te voegen!”
Ja, ik meld me aan voor de gratis inspiratietips en inzichtenvoor verdere ontwikkeling van mijzelf, mijn team of mijn kantoor

Met een sterke affiniteit voor de complexe MKB-omgeving (met als specialisatie Notariaat, Vastgoed, DGA- en familiebedrijven) werk ik on-line in heel Nederland en werk ik live in Frankrijk: persoonlijke, relationele en zakelijke retraites (management/leiderschap en strategiesessies).

Mijn klanten bevinden zich (of zijn daar al naar op weg) op directie- en managementniveau, HBO+/WO-professionals, ondernemers, DGA’s en kleine teams binnen de complexe MKB-omgeving.

Daarbij werk ik met de volgende toepassingen en methodieken: de ImpulZZ-monitor©, cognitieve gedragstherapie en taalstructuren, Organic ScoreCard, duo-coaching (relatietherapie, conflicthantering, mediation, ouder-kind), psychosociaal therapie, Quantum-psychologie, moderne Hypnotherapie en Regressietherapie, opheffen beperkende patronen vanuit de familie-/DNA bloedlijnen (DofNA-therapie, UP-grade), de werking van energie en neurale netwerken, (bio)resonantie en het gedachtegoed van Napoleon Hill.
Dit alles vanuit mijn persoonlijke ambitie: ‘het praktisch verbinden van Ziel & Zakelijkheid’.

Ik ben graag buiten en actief in de natuur. Naast de dagelijkse natuurwandelingen met mijn enthousiaste hond, voel ik me dolgelukkig in de bergen (bergwandelen en skiën), schilder ik graag buiten (www.lianavandevendel.nl), bevind ik me graag op het water (zeilen/varen) en sta ik met regelmaat op de golfbaan.

 

Denkt u dat ik de juiste ‘coach-trainer-adviseur-motivator-inspirator-aanjager’ voor u ben die u en/of uw team kan helpen met dat wat u het allerbeste kunt en het allerliefste wilt?

Vul dan mijn contactformulier in via bovenstaande button. Doorgaans neem ik binnen één werkdag contact met u op en gaan we aan de slag! Ik kijk uit naar uw reactie.

– Liana van de Vendel

Domaine l’Arpent (FR)

Gîte • Art • Retraite. Rustgevend en panoramisch genieten aan de voet van de Franse Pyreneeën

Buro Next Impuls (NL)

Leiderschap-/management coaching &
exclusieve Werving & Selectie

Klerk Support (NL)

Interim/freelance Notariële Ondersteuning
(kandidaat-notarissen & klerken)