Persoonlijke recensies

 Tevreden cliënten kregen wat ze verwachtten
Enthousiaste cliënten kregen méér dan ze verwachtten

 Coach ervarcoach ervaringen recensiesingen

Annet (49), schrijfster — “De coaching bij Liana was voor mij erg waardevol. Liana is direct, nuchter, warm en had oog voor mij als mens. Zij maakte onder meer een reis met mij in het verleden naar waar blokkades en belemmerende patronen zijn ontstaan welke overgedragen zijn van generatie op generatie. Via haar unieke methode heb ik ervaren dat er ook werkelijk patronen worden doorbroken en ontward. Dit merkte ik vaak een aantal dagen na de coaching. Dit was, op zijn zachtst gezegd, voor mij een zeer bijzondere ervaring. Tijdens dit traject heb ik zaken kunnen opruimen en een plaats kunnen geven zodat er meer lucht is ontstaan en ik beter weet en voel wat mijn focus wordt voor de komende
tijd in mijn leven.

Astrid (35), managementassistente ICT
— “Liana heb ik ervaren als een kundig DofNAcoach. Eerst wist ik niet wat dit inhield, maar dat werd in het intakegesprek al snel duidelijk. Liana heeft me weer op weg geholpen in verschillende zaken in het leven, zowel werk- als privé gerelateerd. Ik ben heel vaak geconfronteerd met mezelf, maar uiteindelijk heeft me dat tot een sterker en mezelf respecterend persoon gemaakt. Ik heb het traject wat ik bij Liana heb gedaan (10 afspraken verdeeld over circa één jaar) als heel prettig ervaren en heb heel veel geleerd over mezelf. Liana heeft me de zet gegeven die ik nodig had en me bewust gemaakt van mezelf. Liana bedankt voor alles!”

Anoniem (46), leidinggevende — “Toen ik bij Liana kwam, was ik vastgelopen in mijn werk en vastgelopen in mijn privé leven. En ik was ook iemand met veel angsten. Ik was erg verwijderd van mijn eigen gevoel en deed bijna alles zoals van mij werd verwacht, confrontaties ging ik uit de weg. Eigenlijk was ik erg onzichtbaar en ik wist niet hoe dit te veranderen. Het is heel lastig om uit te leggen wat er precies met je gebeurt in een DofNA-sessie. Wat ik direct merkte was dat ik na zo’n sessie 2 a 3 weken een opgewekt en daadkrachtig mens was. Daarna verviel ik weer een beetje in mijn oude gedrag en oude denken. Het is ook een bewustwordingsproces met veel praktische tips van Liana. Na een sessie of 7 kon ik knopen doorhakken en toen merkte ik dat heel veel dingen nu vanzelf lopen. Ik ben geworden wie ik eigenlijk altijd al was en ik ben nu zichtbaar.”

Anoniem (40), onderwijzeres  — “Soms gebeuren er dingen in je leven, waar je hulp bij nodig hebt om ze op te lossen.
Liana heeft mij geholpen mijn leven weer op de rails te krijgen. Met hele concrete oefeningen, simpele opdrachten, gesprekken en door oude gebeurtenissen te ontladen (zelfs op afstand). Soms lukte het me niet om te verwoorden wat er speelde. Op bijzondere wijze voelde Liana dit aan en wist precies de vinger op de zere plek te leggen. Het is en blijft bijzonder om op deze mooie wijze geholpen te kunnen worden.
Liana, ik ben je heel dankbaar wat je voor mij hebt gedaan! Je tomeloze inzet, enthousiasme en kundigheid zijn zo bijzonder. Ik ben blij dat je een stukje op mijn pad  hebt willen en kunnen meelopen.”

Antoinette (35), psychotherapeute voor kinderen — “Geruime tijd liep ik tegen punten in mijn leven aan, waar ik geen grip op kon krijgen. Het gevoel leeggezogen te worden en balans kwijt te raken in draagkracht/draaglast, maakte mij moe, gefrustreerd en neerslachtig.
Een reden waarom ik gekozen heb voor de DofNA-therapie is, omdat je in korte tijd effectief bezig bent met wat het moeilijk maakt in het leven van aller dag.
Liana en ik zijn een samenwerking aangegaan door middel van de DofNA-therapie en dat is zeker hard werken, maar ook willen veranderen. Liana heeft mij inzichten en steun gegeven, maar ook het vertrouwen in mezelf dat ik dat ook kan. In korte tijd ben ik verder gekomen dan ik had kunnen hopen. Ik heb de kracht, rust en eigenwaarde terug gevonden die ik al jaren kwijt was.
Ik ben een voorstander van een praktisch, functionele manier van coaching, zonder te veel in te gaan op het verleden wat er gebeurd is. Ik wil graag benadrukken hoe fijn ik het heb gevonden, dat het niet zo zweverige, ‘geitenwollensokken’ therapie is.
Doeltreffend zonder te graven en oude wonden open te halen. Natuurlijk zal je dit wel eens moeten doen, maar door jou positieve benadering heb ik dit niet zo ervaren.
Wat betreft ouders/opvoeding. In de reguliere therapieën (psychologen) zie je vaak dat de nadruk op het praten en opnieuw ervaren ligt en daar ben ik niet zo’n voorstander van.
Liana’s positieve benadering op gebeurtenissen, maken de DofNAtherapie naar mijn mening effectief en functioneel. Ik kan het dan ook aan iedereen aanraden om het gevecht met jezelf samen met Liana aan te gaan.”

Lia (45), coördinator gezondheidszorg  — “Ik was en ben echt onder de indruk van jouw kunnen. Je weet heel snel tot de essentie door te dringen van het thema (in mijn geval ‘angst’). Je voelt en ziet zoveel, ongelooflijk. Ook vind ik dat je de dingen heel duidelijk uitlegt, waardoor het alleen nog maar boeiender wordt.”

Anoniem vr. (20), studente  — “Wat heeft Dofna voor mij betekend: ik ging Dofna proberen omdat ik, ondanks vele andere soorten therapie, nog erg last had van mijn (jarenlange) sociale fobie. Ik heb een combinatie gedaan van Dofna en coaching.
Dofna heeft veel voor me gedaan. Het ruimde allerlei ‘blokkades’ op, waardoor het voor mij makkelijker werd om oude patronen en denkwijzen, die ik niet meer nodig heb, te veranderen. Het was ook heel interessant Liana dingen waar ik tegen aan liep te horen zeggen die ook echt klopten, niet alleen dingen van mezelf, maar ook ‘problemen’ en ‘blokkades’ die afkomstig waren van familie (bv. ouders).
Ik heb er veel aan gehad en ben blij dan ik de stap genomen heb om Dofna te doen. Ik zit nu beter in m’n vel, en kijk ook anders tegen moeilijkheden en problemen aan.
Natuurlijk zijn er nog dingen waar ik zelf aan moet werken, maar daar had ik vóór de Dofna sessies niet eens aan durven denken!
Liana, bedankt voor alles.”

Harold, 36 jaar, vertegenwoordiger/accountmanager  — “Ik heb ons OSC-gesprek positief ervaren ondanks dat ik niet precies wist wat ik kon verwachten.  Er zijn wel een aantal dingen die mij aan het denken hebben gezet en waar ik ook zeker gebruik van zal gaan maken.
Verder wil ik je meegeven : VOORAL DOORGAAN!!!! Suc6 en bedankt, Harold”

Lien (59), vertegenwoordiger  — “Beste Liana. Even een paar woorden tot jou. Ik ging naar jou en wist niet wat ik kon verwachten.
Na een paar consulten wist ik waar ik stond. Jij hebt me dingen aangereikt, waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Daar ben ik mee aan de slag gegaan en dat heeft mij daar gebracht waar ik wilde zijn.
Ik was heel verbluft dat het zo snel zou gaan. En als het even tegen zit, kan ik zo weer een beroep op je doen. Een fijn gevoel. Maar ik ga er alsnog vanuit dat dat niet nodig zal zijn.  Bij deze top!”

Anonieme moeder (41), directiesecretaresse

  • namens haar dochter (7): “Onze dochter zat al geruime tijd niet lekker in haar vel. Zij klaagde over hoofdpijn, buikpijn, legde moeilijk contacten en had heel wisselend gedrag. Omdat je als ouders je kind niet ongelukkig wilt zien, ging ik diverse keren met haar naar reguliere artsen. Echter, zij vonden niets noemenswaardigs en konden verder niets voor haar doen. Ik wilde het hier niet bij laten en via via kwam ik in contact met Liana. Ik hoefde Liana maar enkele klachten van mijn dochter te vertellen en zij kon haar via mijn aanwezigheid in een afspraak, behandelen. Heel prettig, want mijn dochter was al bij diverse personen geweest en had haar klachten ook dikwijls uitgelegd. Ik heb nu 3 sessies voor haar gehad, heel bijzonder hoe positief Liana’s behandelingen bij haar werken! Wij hebben een veel blijere dochter die veel beter in haar vel zit.”
  • namens haar zoon (8): “Omdat in de sessie die ik bij Liana had voor mijn dochtertje ook mijn oudste zoon besproken werd, heb ik voor hem ook een sessie gehad. Hij stelde zichzelf dikwijls op de voorgrond, maakte regelmatig ruzie met kinderen om hem heen en vaak begrepen wij zijn gedrag niet. In deze sessie (eenmalig was voor hem voldoende), gaf Liana uitleg over zijn gedrag (wat voor ons heel verhelderend was) en haalde opgedane blokkades weg. Nadat ik voor hem bij Liana ben geweest is hij veel toegankelijker geworden, wij kunnen prima met hem praten, begrijpen hem beter en voor hem zelf is dit ook een verademing dat hij ziet/voelt dat je ‘problemen’ zelf kunt oplossen.”
  • namens zichzelf: “Ook ikzelf heb 3 sessie heb Liana gehad. Doordat ik sinds de gezinsuitbreiding (3 kinderen in 20 maanden gekregen) erg last van hoofdpijn had en mij vaak onzeker voelde, heeft Liana mij op mijn verzoek ook behandeld. Ik wilde tenslotte ook goed in mijn vel zitten om mijn kinderen op te kunnen voeden! Ik kan nu zeggen dat ik sinds jaren bijna geen last van hoofdpijn meer heb, ik kan veel beter met de dingen omgaan, kan bewust voor mijzelf, mijn man en mijn kinderen kiezen.”

Karin (49), doula — “Toen je me vroeg een stukje te schrijven over Dofna was ik in een verstilde fase. Ik merk dat dat een van de onmiddellijke resultaten van de Dofna voor mij is…..Heerlijk. Een gevoel van stevigheid en eenheid met mezelf.  Natuurlijk was ik daar allang naar op zoek, maar na de eerste sessie, waar je iets weg hebt gehaald, wat jij ook niet goed kon omschrijven, kwam er al veel meer rust. Een keer heb ik je gemaild en vlak daar na had ik weer de flow te pakken.  Ik merk dat dit opschrijven me onevenredig veel moeite kost.
Zelf vind ik het altijd moeilijk om te omschrijven wat er in mijn sessies gebeurt, als ik behandelaar ben en vind dat als je het probeert te omschrijven lang niet alles omschreven kan worden. Zo ook met Dofna!
Ik kan voelen dat je iets ‘corrigeert’. Vaak in mijn derde oog, soms in mijn lichaam.  Ik merk al, voor je begint met de behandeling, dat ik al mijn zeilen bij moet zetten om ontspannen te blijven zitten. Ik heb van mijn man (die ook bij Liana onder behandeling is) gehoord dat hij spierpijn had na de sessie. ik ben de hele tijd bewust aan het ontspannen en zelfs me open aan het stellen (voeten en armen niet kruizen en bewust denken dat alles mag gebeuren).  Dit vind ik geen negatief iets, maar ik vraag me af of anderen dat ook voelen of dat het iets met mij persoonlijk te maken heeft.”

Christa (45), zelfstandig ondernemer/hospitality consultant — “De laatste keer dat ik bij een Advancebehandeling was met Liana, zei ik dat ik me een soort van ‘afgepeld’ voelde. De eerste keer dat ik kwam voor de eerste behandeling voelde ik en had ik van allerlei vage klachten. En een enorm stressgevoel. De meeste daarvan was ik na een paar dagen al kwijt. Een collega zei die zelfde week: ‘goh je ziet er anders uit, wat heb je gedaan?’
Toen ik binnen kwam bij Liana vergeleek me met een Adelaar (zo’n grote zelfverzekerde vogel met zo’n zwarte kop die met ze grote vleugels prachtig kan zweven) die in een boom zat en alles om zich heen aan het bekijken en aan het overzien was. En niet van plan was te gaan vliegen. Ik moet daar nog vaak aan terugdenken. Dit was het stadium waar ik me op dat moment in begaf. Ik had het gevoel dat ik het boek van werk- en privé-ervaringen uit had, de hoogste sport had bereikt, me niet meer wilde conformeren aan het leven wat ik nu leidde en zeker niet wilde conformeren hoe de wereld het wil, maar ik nog niet wist hoe of wat. Dat voelde vreselijk en met name omdat ik altijd middenin het leven stond, voelde dat ik iemand was, erg energiek ben, 10 dingen tegelijk kon en deed vrijwel alles in dienst van een andere. Een enorm emotie/gevoelsmens. Ik pik alles op alleen heeft dat me net als een spons uitgewrongen. Mijn energie was op. Alleen maar gegeven en weinig tot niets teruggekregen. Zo voelde het ook. En wilde ik niet meer. De eerste behandeling was voor mij een zeer prettige ervaring en opvallend. Liana gaf me ter plaatse al een soort ontlading en opvallend was dat ze onbewuste dingen (innerlijk en gevoel) zichtbaar maakte. Elke avancebehandeling gaf me letterlijk het gevoel van ruimte. Daarentegen had ik erna er ook enorm veel last van, bepaalde gevoelens kwamen in hele heftigheid terug. Maar daarna was dat ook na 1-2 dagen ook weer helemaal weg. Waardoor ik vaak Liana gemaild heb en zij op afstand me wat kon begeleiden. Ik stond wel eens in een winkel met het gevoel hoe kom ik de dag door en na een paar uur was ik dat kwijt.
Op dit moment voel ik me ‘geneutraliseerd’. Het voelt alsof ik op een afstand naar de wereld kijk terwijl ik vroeger er midden in stond en ik alles oppikte.
Ik moet er vreselijk aan wennen omdat ik natuurlijk mezelf af en toe nog wel eens vergelijk met een tijdje terug (3-4 maanden) en geeft nog het gevoel ‘tja en wat nu en hoe nu verder’. Het voelt als een soort onthechting. We zijn er nog niet helemaal maar de behandelingen hebben mij veel gebracht. Ik was op het juiste moment op de juiste plaats. En uiteindelijk ben ik overtuigd dat ik straks daar weer ben waar ik graag wil zijn. En dat is vooral weer mezelf en in mijn kracht.”

coach ervaringencoach ervaringen coach ervaringen coach ervaringen coach ervaringen coach ervaringen coachervaringen coaching ervaringen coach ervaringen