Vacature kandidaat-notaris Zaanstad

Buro Next Impuls zoekt

namens haar opdrachtgever Actus Notarissen in Zaandijk

een waarnemingsbevoegd KANDIDAAT-NOTARIS ZAANSTAD

(4 dagen; 3 dagen zijn bespreekbaar)

Werkt u bij voorkeur in de Familierechtpraktijk?

Wilt u zich juridisch blijven ontwikkelen?

Behandelt u tevens graag bijzonder OG e/o nieuwe bouwprojecten
(of bent u bereid hierin opgeleid te worden)?

Werkt u graag op een no-nonsens kantoor en in een klein team
met de kennis & know-how van een groot notariskantoor als Actus Notarissen?

Dan nodig ik u graag uit voor een kennismakingsgesprek!
Vrijblijvend bellen kan iedere werkdag tot 20.00 uur.
Bel 06-45774007 of mail naar bovenstaand e-mailadres.

“Onze client staat centraal.”

Uw perspectief

Dit kantoor heeft van oudsher een grote Familierechtpraktijk. De client staat centraal en daarmee streeft dit kantoor naar een hoogwaardige kwaliteit.

Actuele ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en u kunt rekenen op een uitstekende en prettige begeleiding. Actus Notarissen vindt het op peil houden van kennis erg belangrijk. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden tot het verkrijgen van de vereiste PE-punten.

Hier kunt u een notariaat verwachten met een stabiele basis, welke bestaat uit een mix van Familie- en Vastgoedpraktijk. De ondernemingsrecht dossiers die voorbij komen worden op locatie behandeld, waarbij in voorkomende gevallen een beroep kan worden gedaan op de sectie Ondernemingsrecht binnen Actus Notarissen.

Kortom: prettig samenwerken, een nuchtere houding en graag zelfstandig en juridisch deskundig te werk gaan, is voldoende!

Maar… krijgt u energie van het kantoor mee helpen uit te bouwen? Dan zijn er op termijn -in Zaandijk of binnen Actus Notarissen- tal van perspectieven bespreekbaar: toegevoegd notaris, opvolging, enz.

Binnen de ‘club’ Actus Notarissen is er op breed vlak voortdurend aandacht voor een persoonlijke benadering (zowel extern als intern), waarbij uw ambities en toekomstverwachtingen het vertrekpunt zijn.

“Opleiding en interne ondersteuning vinden we erg belangrijk.
Actus is daarom trots op haar eigen opleidingen met PE-punten.”

Wie zoeken we?

Wij zoeken bij voorkeur een kandidaat-notaris die reeds waarnemingsbevoegd is.

Bent u nog niet waarnemingsbevoegd, maar heeft u wel bijna de beroepsopleiding afgerond? Ook dan nodigen we u uit te reageren. Met de juiste en goede begeleiding, bouwen we de functie om u heen en past deze u binnen afzienbare tijd.

Het primaire accent van de functie ligt op de Familierechtpraktijk (huwelijksvoorwaarden, samenlevings­contracten, (levens)testamenten en een deel van de boedelpraktijk).

De boedelpraktijk wordt thans uitgeoefend door een sr notarisklerk-paralegal; een splitsing/verdeling van zaken is gewenst en zal onder leiding van de notaris en i.s.m. met de kandidaat-notaris worden ingevuld.

Secundair rust de nadruk op het bijzonder registergoed, zoals het opstarten van nieuwbouwprojecten, erfpacht, e.d.. De notaris behandelt deze OG-zaken nu nog voornamelijk zelf, maar zoekt iemand die (op termijn) dit onderdeel zelfstandig kan behandelen.

Heeft u met bijzonder registergoed, zoals bijvoorbeeld erfpacht, minder of geen ervaring? Dan begeleidt de notaris u hierbij, zodat u al snel vertrouwt raakt met dit vakgebied. Overigens maakt dit vakgebied een klein deel uit van de functie. Hetzelfde geldt voor het ondernemingsrecht.

De inhoud van de functie zal bestaan uit:

  • een prettige mix van besprekingen en dossierbehandeling (PFR)
  • het zelfstandig behandelen van dossiers (testamenten, levenstestamenten, huwelijksvoorwaarden, samenlevingscontracten, e.d.)
  • (een deel) boedelpraktijk
  • (een deel) bijzonder registergoed, waaronder nieuwbouw
  • het waarnemen van de notaris bij afwezigheid

Uiteraard gaat alles in overleg met u, waarbij u uw voorkeuren kunt uitspreken. We denken graag mee met uw ontwikkel- en toekomstperspectieven; samen maken we de functie stap-voor-stap op maat.

Voor wat uw dossiers betreft bent u het eerste aanspreekpunt, zowel intern als extern, en behoudt u de helicopterview tijdens de dagelijkse gang van zaken.

Iemand die graag werkt in een no-nonsense praktijk en in een klein team, voelt zich hier thuis.

We zien bij voorkeur iemand voor 4 werkdagen per week; 3 werkdagen zijn bespreekbaar.

“Onze cliënten willen een oplossing. Dat kunnen wij!”

Competenties

We zoeken een waarnemingsbevoegd kandidaat-notaris die:

  • een flexibele en collegiale houding heeft
  • deel uit wil maken van een team met een groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • de client centraal stelt
  • energie krijgt van het zelfstandig vorm en uiting geven aan zijn/haar eigen positie binnen het kantoor
  • juridisch deskundig en zorgvuldig te werk gaat

Gaat u bij voorkeur juridisch deskundig te werk?

Geeft u graag zelfstandig invulling aan uw positie?

Beleeft u hier veel plezier aan en/of wenst u hierin nog verder opgeleid te worden?

Dan nodig ik u graag uit op gesprek. Bel 06-45774007 of mail naar bovenstaand e-mailadres.


Het kantoor

Het kantoor bevindt zich op een gemakkelijk bereikbare locatie in het prachtige dorp Zaandijk in een verstedelijkt gebied.

Aan de Zaan tegenover de Zaanse Schans staan, net als veel dorpen in de Zaanstreek, nog veel van de typische houten Zaanse huisjes. De rijke historie treft u hier op iedere hoek van de straat.

Deze inspirerende omgeving nodigt uit voor een wandeling in de lunchpauze.

“We zetten graag een stapje extra als dat nodig is.”

Huidig team

Het kantoor bestaat uit 1 notaris, 1 ervaren sr notarisklerk, 3 notarieel-juridisch medewerkers en 2 notarieel-administratief medewerkers. Een klein team met een groot verantwoordelijkheidsgevoel dat net een stapje extra zet als dat nodig is.

De notaris heeft een vriendelijke en rustige uitstraling; hij gaat zakelijk, to-the-point en oplossingsgericht te werk en heeft hart voor de zaak. Hij bespreekt, passeert en werkt ook mee in het ‘produceren’ van dossiers. Juridische deskundigheid vindt hij erg belangrijk en er is dan ook voldoende ruimte voor het op peil houden van uw kennis c.q. het bijhouden van de vereiste PE-punten.

“Iedere werkdag bestaat uit een prettige mix
van besprekingen en zelfstandig dossierbehandeling.”

Wie zoeken we?

Wij zoeken een kandidaat-notaris die bij voorkeur werkt in een klein, goed gestructureerd team. Iemand die nauwkeurig werkt, zijn/haar eigen grenzen kent, een no-nonsens houding heeft, signaleert en aan de bel trekt wanneer dat nodig is. Iemand die stuurt of coördineert wanneer dat nodig is en een belangrijke rol in de organisatie gaat uitmaken c.q. vorm wil geven aan zijn/haar eigen positie.

Iemand die veel affiniteit heeft met de Familierechtpraktijk/algemene praktijk en openstaat voor verdere opleiding, past goed op deze plek. Heeft u nog niet alle vakgebieden helemaal in de vingers, dan is er zeker ruimte voor persoonlijke begeleiding en bij knelpunten altijd tijd voor (juridisch) overleg. De notaris is een pragmaticus en leert u graag de bijzondere, vaktechnische kneepjes van het vak.

We zoeken iemand voor 4 dagen (3 dagen is bespreekbaar). Persoonlijke ambities zijn hier zeker mogelijk.


Heeft u een oplossingsgerichte en zorgvuldige benadering?

Zegt u wat u doet en doet u wat u zegt?

Bel dan vandaag nog (06-45774007).


Uw persoonlijke vooruitzichten / loopbaanontwikkeling

Gedurende het eerste jaar van deze samenwerking wordt er heel bewust aandacht gegeven aan een op maat gemaakt inwerkplan.

Buro Next Impuls zorgt voor een betrokken persoonlijke begeleiding, zowel intern als extern. Uw functie wordt op maat gemaakt aan de hand van uw persoonlijke wensen, uw loopbaanverwachtingen, uw kennis- en praktijkbehoefte en notarieel vakinhoudelijke ambities. Conform een duidelijk inwerkplan waarin de verwachtingen over en weer vooraf samen worden besproken en waarbij u zelf kunt aangeven op welk gebied u (nog) extra ondersteuning wenst (of juist niet).

Op deze manier bouwen we doelbewust en samen aan een duurzame samenwerking.

Interesse?

Bent u (of kent u) die kandidaat-notaris die in dit team past? Stuur dan uw CV naar bovenstaand e-mailadres.

Herkent u zich in het profiel, maar twijfelt u of u wel voldoet aan alle competenties? Bel dan toch even. Met de juiste en goede begeleiding, past deze functie u binnen afzienbare tijd als een op maat gemaakte jas.

Geïnteresseerd of vooraf even vrijblijvend bellen? Dat kan iedere werkdag tot 20.00 uur! Liana van de Vendel van Buro Next Impuls kent het kantoor goed en beantwoord al uw vragen graag.

Bel 06-45774007 of mail naar bovenstaand e-mailadres.

Ja, ik ben (of ken) de juiste persoon voor één van de vacatures!Ik maak graag een belafspraak. Ja, ik meld me aan voor exclusieve Werving & Selectie PLUS vacature-updatesDe juiste mensen op de juiste plek Mijn ideale functie zit er niet bij. Wel wil ik me alvast inschrijven als ‘stille’ kandidaat.Ik maak graag een belafspraak.