Vacature sectie Familierecht in Alkmaar

Buro Next Impuls zoekt namens haar opdrachtgever

Vos Reijntjes De Pagter Notarissen in Alkmaar een

ENTHOUSIASTE DUIZENDPOOT voor de FAMILIERECHTPRAKTIJK

Erg leuke functie voor zowel een kandidaat-notaris/jurist PFR als voor een notarisklerk/notariële medewerker PFR!

We bouwen deze nieuwe functie om ú heen op basis van uw kwaliteiten en wensen! Om die reden past deze functie zowel voor een medior of senior.

Spreekt het vakgebied Personen- en Familierecht u vooral aan?

Heeft u al (enige) ervaring in het PFR (tenminste 1-2 jaar)?

Werkt u graag zelfstandig in een platte organisatie met toegankelijke collega’s om te sparren?

Dan nodig ik u graag uit voor een kennismakingsgesprek! Vrijblijvend bellen (06-45 77 40 07) kan iedere werkdag tot 20.00 uur. Of mail naar info@nextimpuls.nl.

“Iemand die graag werkt in een no-nonsens team, waar altijd wel tijd is voor ‘een lolletje’ voelt zich hier als een vis in het water.”

Wie zoeken we?

Binnen het vakgebied Personen- en Familierecht is behoefte aan uitbreiding. De grote familierechtpraktijk zien we daarom graag aangevuld met een ‘praktische collega c.q. dossierbehandelaar’.

We zoeken een enthousiaste, praktische en zelfstandige collega die een waardevolle aanvulling wordt binnen dit informele team. Bij voorkeur iemand die bekend is met alle facetten binnen de ‘warme kant’ van het familierecht óf bereid is dit te leren om zodoende binnen een jaar toe te werken naar zelfstandig dossierbehandelaar. Enige ervaring (1-2 jaar) binnen het familierecht is gewenst.

Het huidige team (4) van de Personen- en Familierechtpraktijk werkt nauw samen met beide notarissen. Het team is opgedeeld in twee onderdelen:

  • de boedelpraktijk: een zeer ervaren notarisklerk, een werkstudent en een notarieel medewerkster i.s.m. notaris Marco Reijntjes.
  • de ‘warme kant’ van het familierecht (samenlevingscontracten, huwelijksvoorwaarden, (levens)testamenten, enz.): een ervaren notarieel medewerkster i.s.m. notaris Vanessa de Pagter

Binnen deze praktijk werkt u nauw samen met notaris Vanessa de Pagter en de ervaren notarieel medewerkster; beiden zijn tevens zelfstandig dossierbehandelaar. U heeft veel vrijheid en behoudt de helicopterview tijdens de dagelijkse gang van zaken.

In eerste instantie voert de notaris de familierechtbesprekingen en vertegenwoordigt u een belangrijke rol achter de schermen in de dossierafwikkeling. Voert u ook graag zelfstandig besprekingen? Dan is daar zeker ruimte voor en deel uw ambities hierin vooral met ons; de prioriteit ligt evenwel op de zorgvuldige dossierbehandeling (conceptakten met bijbehorende communicatie/klantcontact).

Het team heeft een hoge arbeidsethos, streven naar praktische oplossingen en weten complexe zaken vlot te trekken.  Van een goede sfeer in dit gehele team is zeker sprake (goede teamspirit). Binnen de afdeling Personen- en Familierecht is daardoor voldoende kennis en ervaring aanwezig, waarmee u kunt sparren of kennis delen indien daar behoefte aan is.

Gaat u graag praktisch te werk? En denkt u in oplossingen? Dan delen wij dezelfde visie, want daarin ligt de kracht van ons kantoor.

We zien bij voorkeur iemand voor 4-5 werkdagen per week.

Deze leuke functie past zowel voor een kandidaat-notaris/jurist als voor een notarisklerk/ervaren notarieel medewerker, mits u affiniteit heeft met de familierechtpraktijk.

Herkent u zich in dit profiel? Bel dan vandaag nog met Buro Next Impuls (06-45774007) of mail naar info@nextimpuls.nl.

“Zelfstandige dossierbehandeling in een collegiale sfeer. Er wordt altijd tijd vrij gemaakt om samen te sparren indien nodig.”

Uw perspectief

We zoeken een enthousiaste collega op de Familierechtpraktijk (kandidaat-notaris/jurist of notarisklerk/ervaren notarieel medewerker) die:

Uiteraard gaat alles in overleg met u, waarbij u uw voorkeuren kunt uitspreken. We denken graag mee met uw ontwikkel- en toekomstperspectieven; samen maken we uw functie stap-voor-stap op maat.

In dit kantoor is aandacht voor een persoonlijke benadering (zowel voor de klant als onderling voor elkaar). Dit wordt uitgedragen door het voltallige team en dat merk je. ‘Samen een goed product willen afleveren’ straalt de teamgeest uit.

Hier kunt u een notariaat verwachten met een trouwe cliëntenkring en doorverwijzers.

“Gaat u graag praktisch te werk? Denkt u in oplossingen? Dan delen wij dezelfde visie, want daarin ligt de kracht van ons kantoor!”

Heeft u veel affiniteit met het Familierecht?

Werkt u graag zelfstandig (dossierafwikkeling) of bereid daar naartoe te werken?

Bel dan vandaag nog met Buro Next Impuls (06-45774007).

Goed lopende OG- en OR praktijk en veel potentie voor de PFR-praktijk.

Het kantoor

Het kantoor kent een lange traditie. Het is dan ook het oudste notariskantoor van de stad!

Het kantoor heeft een goed lopende registergoed- én ondernemingsrechtpraktijk met een aantal vaste doorverwijzers. Daarnaast is er veel groei(potentie) binnen het Personen- en Familierecht.

De specialisaties zijn verdeeld over de 20 medewerkers waarvan de meeste al langere tijd (10-20 jaar) bij het kantoor werken. Juist om die reden beschikt het kantoor over uitstekende contacten met particuliere klanten, ondernemers en hun adviseurs (makelaars, accountants, fiscalisten administratie- en accountantskantoren) uit de eigen stad en de omliggende regio.

Het kantoor ligt in een karakteristieke stad, centraal in Noord-Holland met alle voorzieningen, zoals scholen, medische voorzieningen en een rijk evenementen- en uitgaansleven.

Maar ook op fietsafstand van de duinen en het strand. Amsterdam ligt op een half uur rijden. Kortom: een heerlijke omgeving om te wonen en te werken!

“Goed lopende notarispraktijk met een gezonde verdeling tussen de drie vakgebieden.”

Huidig team

Het kantoor bestaat uit 2 notarissen (55 en 49), 2 kandidaat-notarissen, 2 notarisklerken, 5 notarieel medewerkers  en 7 administratief medewerkers, 2 telefonistes/receptionistes en 1 boekhoudster.

Een goed en middelgroot team (20) dat serieus te werk gaat en een zeer open en laagdrempelige cultuur kent. Kortom: een bovengemiddelde organisatie met veel medewerkers met meer dan 10-20 jaar werkervaring (weinig verloop of ziekteverzuim). Juist deze aspecten zijn bekend in de regio bij doorverwijzers én cliënten.

Wat kunt u verwachten?

Van de notarissen? Betrokken, goede sparringpartners, meedenkend en meewerkende voormannen (eveneens dossierbehandelaars). Beiden hebben oog voor hun team en interesse voor de mens achter de klant en collega. 2021 staat o.a. in het teken van modellenbeheer (samen optimaliseren).

Van het team? Hands-on mentaliteit, no-nonsens, harde werkers (‘niet lullen, maar poetsen’), collegiaal en een goede teamspirit (weinig gedoe).

“Bij de Noord-Hollanders draait het in de eerste plaats om vertrouwen.”

Wat klanten zeggen?

  • “Positieve indruk.”
  • “Open en eerlijk advies!”
  • “Prima geholpen. In eerste instantie geen reactie gekregen op mijn mail, dacht ik, maar wat bleek? Deze kwam in de ongewenst terecht. Vervolgens een garage laten overschrijven en dit ging allemaal heel soepel. Prima!”

Doorgaans is er weinig discussie over tarieven en dat werkt erg prettig. “Als de Noord-Hollanders je vertrouwen, dan is het goed en dan mag er ook wel iets fout gaan.” aldus de notarissen. “We leveren ouderwetse dienstverlening tegen moderne tarieven.”

“Gewenste (notariële) opleiding kan voldoende gecreëerd worden. Wij bouwen de functie om ú heen!”

Uw persoonlijke vooruitzichten / loopbaanontwikkeling

Gedurende het eerste jaar van deze samenwerking wordt er heel bewust aandacht gegeven aan een op maat gemaakt inwerkplan.

Buro Next Impuls zorgt voor een betrokken persoonlijke begeleiding, zowel intern als extern. Uw functie wordt op maat gemaakt aan de hand van uw persoonlijke wensen, uw loopbaanverwachtingen, uw kennis- en praktijkbehoefte en notarieel vakinhoudelijke ambities. Conform een duidelijk inwerkplan waarin de verwachtingen over en weer vooraf samen worden besproken en waarbij u zelf kunt aangeven op welk gebied u (nog) extra ondersteuning wenst (of juist niet).

Op deze manier bouwen we doelbewust en samen aan een duurzame samenwerking.

“Samen maken we uw nieuwe functie stap-voor-stap op maat!”

Interesse?

Bent u (of kent u) die Dossierbehandelaar Familierecht (notarisklerk/ervaren notarieel medewerker/kandidaat-notaris) die in dit team past? Stuur dan uw CV naar info@nextimpuls.nl.

Geïnteresseerd of vooraf even vrijblijvend bellen? Dat kan iedere werkdag tot 20.00 uur! Liana van de Vendel van Buro Next Impuls kent het kantoor erg goed en beantwoordt al uw vragen graag.

Herkent u zich in het profiel, maar twijfelt u of u wel voldoet aan alle competenties? Bel dan toch even. Met de juiste en goede begeleiding, maken we de functie samen op maat en past deze functie u binnen afzienbare tijd als een op maat gemaakte jas.

Bel 06-45774007 of mail naar info@nextimpuls.nl.

Ja, ik ben (of ken) de juiste persoon voor één van de vacatures!Ik maak graag een belafspraak. Ja, ik meld me aan voor exclusieve Werving & Selectie PLUS vacature-updatesDe juiste mensen op de juiste plek Mijn ideale functie zit er niet bij. Wel wil ik me alvast inschrijven als ‘stille’ kandidaat.Ik maak graag een belafspraak.