Je dromen realiseren met manifesteren

Hoe ziet uw ideale plaatje eruit? Je dromen realiseren met manifesteren 
Terugkijken is vooruitzien focus bij veranderingen In vuur en vlam of opgebrand stress burnout opleiden van je medewerkers doe je zo zelfsturend team 3 valkuilen bij drukte en drukke perioden Zo kun je een topteam vormen prioriteiten en grenzen stellen Hoe snel behaal je resultaat in een veranderproces? goede afspraken maken juiste mensen op de juiste plek organisatiepiramide elkaar aanvullen is elkaar versterken Next Impuls  info@nextimpuls.nl  +337 8737 7731 Liana van de Vendel Buro Next Impuls Coaching en training voor het notariaat complex mkb familiebedrijven klerk support freelance notarisklerk freelance kandidaat-notaris interim notarisklerk interim kandidaat-notaris coaching training Domaine l’arpent vakantiehuis met prive zwembad in frankrijk prive retraites business retreats Pyreneeën auteur boek Onze Pelgrimstocht op de Franse huizenmarkt exclusieve persoonlijke coaching (leiderschap en management) highend coaching professionals zakelijke training (teamcoaching & groepsprocessen) en brainstormsessies (maatschapadvisering, strategiesessies), alsmede goede recruitment door en voor het Notariaat (Werving & Selectie PLUS) de juiste man op de juiste tijd op de juiste plek
Hoe ziet jouw ideale plaatje eruit?
Je dromen realiseren met manifesteren

Een Boek, een Baan, een Baby 

Het is januari; exact een jaar geleden verzuchtte een 37-jarige advocate bij mij in de praktijk: “Wat huisje, boompje, beestje betreft heb ik alles wel op de rit en toch ben ik niet happy en wil ik meer. Ideeën heb ik wel, maar vervolgens gebeurt er niets en lossen die plannen steeds op als sneeuw voor de zon.”

Op mijn vraag wat ze dan zou willen, gaf ze kort en duidelijk antwoord: “Ik droom er al jaren van om een boek schrijven, ik wil een andere baan met meer toekomstperspectieven en ik wil voor mijn 40ste een baby.”

Hmmm. Dat was duidelijk. De focus was er dus wel, maar deze vasthouden en tot realisatie brengen lukte haar niet. Ik adviseerde haar: “Schrijf je doelen op: “BOEK, BAAN, BABY”. Hang dit lijstje in het zicht en zorg dat je het dagelijks voor je ziet!

We zijn nu een jaar verder en raad eens: het Boek was er in april. De Baan (associate partner) was er in augustus en de Baby is onderweg. Dat alle doelen met een B begonnen, was een amusante bijkomstigheid.

Het geheim zit ‘m niet in het weten, maar in het doen!
Kennis waar je niets mee doet, draag je op je schouders en voelt eerder als een last dan als verlichting.

5 tips van creatie naar manifestatie

Velen starten een nieuw kalenderjaar met nieuwe voornemens. Door de drukte van alledag, worden die goedbedoelde voornemens al binnen enkele weken of maanden een stuk los(ser) gelaten. Het inzichtelijk maken van hoe joúw ideale plaatje eruit ziet zorgt voor richting.
Vind jij het ook lastig om goede voornemens of langgekoesterde doelen daadwerkelijk te verwezenlijken. Doe dan je voordeel met deze 5 tips:

  1. Schrijf gewilde plannen of doelen kort en bondig op (maak het niet vaag of langdradig).
  2. Hang ze in het zicht, zodat je ze dagelijks ziet (op een spiegel, aan je beeldscherm, in de auto, enz.).
  3. Neem er een realiseerbare uitdaging in op (geen versukkeling).
  4. Omring je met datgene wat je graag wilt (in het geval van mijn praktijkvoorbeeld: loop eens door een boekwinkel en fantaseer dat je boek daar op de plank staat; rijd eens langs dat ene bedrijf waar je graag zou willen werken en ga eens vaker langs bij mensen met een pasgeboren baby).
  5. Neem ingevingen uiterst serieus en handel er naar. Onderneem actie.

Conclusie Voornemens nieuwe jaar

Het op papier uitwerken van voornemens of gewilde doelen, zorgt voor het vasthouden van je focus. Het maakt geen verschil of dit persoonlijke of zakelijke doelstellingen zijn. Door het haarscherp opschrijven van jouw dromen of ambitie(s), wordt de kans van slagen vier maal groter. Daarnaast wordt het onderbewustzijn gestimuleerd om de gewilde doelen te verwezenlijken. Vaak komen dromen op een andere wijze uit, dan je van te voren had kunnen bedenken. Neem ingevingen of schijnbare toevalligheden daarom uiterst serieus. Er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden.

Zelf doen

Ik nodig je uit om met vorenstaande 5 tips aan de slag te gaan.

Onthoud: dingen die niet op papier gezet zijn, blijven achter in de geest! Wanneer het om jouw dromen gaat, is een kort potlood beter dan een lange reeks vervlogen dromen.

Liever samen met Buro Next Impuls doen?

Wil je hier meer over weten of aan de slag met een duidelijke plan op persoonlijk- of organisatorisch niveau. Maak vrijblijvend een afspraak en we gaan serieus en doelgericht met het voorgaande aan de slag in een duidelijk strategietraject; online of tijdens een privé retraite in Frankrijk.

Naast voormelde 5 tips zijn nog een aantal belangrijke factoren om jouw dromen werkelijkheid te laten worden en deze komen in dit traject allemaal voorbij.

Business Retreat in Frankrijk

Heb ik je wakker geschud? En ben je klaar met nieuwe plannen opstarten en deze laten versloffen?
Dan is een exclusieve Business Retreat in Frankrijk écht iets voor jou! Individueel (1:1) of in maatschapsverband gaan we aan de slag met jouw doelen op onze práchtige Domaine l’Arpent  Gîte • Art • Retraite aan de voet van de Pyreneeën in Frankrijk.

Wil je meer weten over deze privé retraiteweek? Plan dan een kosteloos kennismakingsgesprek in via het contactformulier. Dan kunnen we eens vrijblijvend sparren over jouw wensen en mijn mogelijkheden.

Meer inspiratie voor jezelf of team?

Had je een AHA-moment? Wil je meer waardevolle tips die écht werken wanneer je start met praktisch communiceren en goede afspraken? Ontvang ze gratis.
Maandelijks verschijnen er gratis tips uit de praktijk. Aanmelden is eenvoudig en verplicht je tot niets.

Over

Dit blog is geschreven door Liana van de Vendel van Buro Next Impuls.
Als rasechte ondernemer en groepsexpert werk ik continu aan professionele verbetering op het gebied van:
•   Leiderschap- & Managementtraining (met PE-punten)
•   Teamcoaching & Verandermanagement
•   Business Retreats in Frankrijk

Vanuit Buro Next Impuls ga ik zeer pragmatisch te werk: van diepgaande individuele trajecten tot aan complete oplossingen voor teams in het complex MKB (5-25FTE).

Sinds 2022 ben ik fulltime werkzaam vanuit/in Frankrijk op Domaine l’Arpent  Gîte • Art • Retraite. Check de website voor de Privé/Business Retreats in Frankrijk.
Consulten in Nederland vinden plaats via videosessies waarin ik leidinggevenden, teamleiders en ondernemers op afgesproken tijdstippen persoonlijk begeleid.

Vanwege mijn veelomvattende achtergrond in het complex MKB (Notariaat, Vastgoed en Familiebedrijven) ben ik iemand die dit deel van de ondernemende sector zeer goed ken.
Met mijn notariële vakkennis en landelijke ervaring binnen grote en kleine notaris-/ advocatenkantoren -zowel qua juridische uitvoering als op strategisch niveau-, beschik ik over een schat aan ervaring als het gaat over succesvoller juridisch/commercieel ondernemen, sneller en efficiënter werken, duidelijker communiceren, effectievere strategie, veranderende marktwerking en ongewone, maar altijd bruikbare oplossingen.

Meer weten?

Wil je meer weten? Vraag het gerust. Ik help je graag. Bellen kan iedere werkdag tot 20.00 uur of vul het contactformulier in.

Liana van de Vendel

Gespecialiseerd in verbetertrajecten op leiderschap-, management-, directie- en teamniveau


Buro Next Impuls (NL)

Leiderschap-/management coaching &
exclusieve Werving & Selectie

Domaine l’Arpent (FR)

Luxe Gîte • Art Gallery • Privé/Business Retraites
Rustgevend en panoramisch genieten aan de voet van de Pyreneeën

Klerk Support (NL)

Interim/freelance Notariële Ondersteuning
(kandidaat-notarissen & klerken)