Over mij

Liana van de Vendel Buro Next Impuls Coaching en training voor het notariaat complex mkb familiebedrijven
Liana van de Vendel

Ik ben geboren in 1971. Als oudste dochter van een ondernemersgezin, groeide ik op in een klein dorp in de Betuwe. Hard werken, een stevig doorzettingsvermogen en een ‘snel-kunnen-schakelen’-houding werden mij met de paplepel ingegeven.

In 1992 ben ik mijn carrière gestart in het notariaat als ‘juridisch notarisklerk’. Gestart als ‘directe rechterhand van de notaris’ en al snel doorgestroomd naar de leidinggevende positie van ’teamleider-notarisklerk’.

“Beginnen bij het begin… doe wat je het allerbeste kunt en zeg wat je het allerliefste wilt!
Zowel privé als zakelijk. Dan volgt plezier en succes als vanzelf.”

In 2003 ben ik ‘Klerk Support gestart. Voorzien van mijn Masters Notarieel Recht, heb ik 15 jaar als Freelance Notarisklerk in geheel Nederland gewerkt. Mijn werkzaamheden bestonden uit het rechtstreeks adviseren, opstellen en vastleggen bij diverse vastgoed-, commerciële- en gemeentelijke- en provinciale projecten, financieringsaangelegenheden en bij contractuele verhoudingen in de familie- en relatiesfeer. Een dynamische periode die mij een schat aan ervaring en kennis heeft opgeleverd op het gebied van succesvoller ondernemen, eenvoudiger leidinggeven, praktischer managen, beter en sneller samenwerken en duidelijker communiceren en ongewone, maar altijd bruikbare oplossingen.

Sindsdien heeft Klerk Support zich uitgebreid tot een groot netwerk van freelance notarisklerken en kandidaat-notarissen die door heel Nederland tijdelijke notariële ondersteuning bieden.

Vanuit de natuurlijke adviesfunctie die deel uitmaakte van mijn freelance ondersteuning, besloot ik in 2008 me breder te specialiseren, met als doel: Beginnen bij het begin… doe wat je het allerbeste kunt en zeg wat je het allerliefste wilt! Zowel privé als zakelijk. Dan volgt plezier en succes als vanzelf. 

Hoe doe ik dat? Door (team)leiders ‘de omslag leren maken van werken uit het proces en niet vanuit de inhoud te blijven werken’.
Mijn ervaring in de complexe MKB-omgeving (zowel groot als klein) is dat men bij toenemende piekdrukte en stress vasthoudt aan oude patronen, nog harder gaat hollen en daardoor onvoldoende oog heeft voor vernieuwing en onverkende mogelijkheden.
Betere resultaten kunnen pas plaats vinden in een plezierige werksfeer met duidelijkere structuren, heldere communicatie en goede afspraken. 

In 2012 heb ik al deze tools samengevat onder Buro Next Impuls. In 2017 werd de laatste tak werving & selectie eraan toegevoegd en daarmee was de cirkel rond.

Naar de kern, concreet en praktisch” zijn mijn specialisaties. Met mijn enthousiasme en no-nonsens-mentaliteit weet ik de mensen om me heen al snel te inspireren om in beweging te komen.

Ik ben een echt ondernemersdier en ik zie overal kansen en mogelijkheden. Ik ben een bron van positieve energie en ik word geïnspireerd door mooie locaties, passievolle mensen en concrete benaderingen. Bij mij gaat het vooral om actie ondernemen en graag zo praktisch mogelijk, maar wél vanuit Ziel & Zakelijkheid. Dus niet moeilijk doen, geen lange brainstormsessies of dikke rapportages, maar on-the-job en stapgewijs aan de slag met de handige handvatten die ik veelvuldig aanreik. Mijn motto is “hoe concreter, hoe beter!”

Resultaten behalen met cliënten vind ik erg belangrijk en ik doe wat daar voor nodig is. Mijn rol is daardoor niet in één woord samen te vatten, maar komt het dichtst in de buurt van: vooruithelpende coach, functionele trainer, concrete adviseur, verhelderende bruggenbouwer, vernieuwende inspirator, praktische structuurbrenger en positieve aanjager.
Één belangrijke voorwaarde voor mij is dat mijn cliënten voor de volle 100% wíllen én aktieberéid zijn. Alleen dan kunnen we samen de meest fantastische resultaten behalen. 

Domaine l'Arpent
Domaine l’Arpent Gîte • Art • Retraite

In 2022 heb ik het roer omgegooid en ben ik samen met man (Philip) en collie (Barka) verhuisd naar één van de mooiste plekjes in de Midi-Pyreneeën met panoramisch uitzicht. Onze langgekoesterde droom hebben we in vervulling laten gaan op ‘Domaine l’Arpent ✥ Gite • Art • Retraite; een authentieke Gasconse Herenboerderij (1785) op een terrein van bijna 1 ha en voorzien van alle gemakken en comfort. Een perfecte plek om te ontspannen, tot rust te komen en te genieten van al het goede dat Zuid-West Frankrijk te bieden heeft.

Mijn werkzaamheden als coach-trainer-recruiter in het Nederlandse notariaat en complexe MKB gaan onverminderd door, want alleen mijn computer, video en telefoon hebben een ander (thuis)kantoor gekregen.

Daarnaast bundelen mijn man en ik (twee door-de-wol-geverfde MKB-ondernemers met ieder > 30 jaar ervaring) op ons privédomein ‘Domaine l’Arpent ✥ Gite • Art • Retraite onze expertises als het gaat over succesvol ondernemen, effectiever leidinggeven, praktischer managen, beter samenwerken en duidelijker communiceren.

Tijdens kleinschalige Privé- & Business Retraites bieden we complete en intensieve 1-op-1 begeleiding voor jou en jouw team, welke bestaat uit: persoonlijk leiderschap, praktisch leren managen en strategieweken, 1-op-1 of in teamverband (teamleiders/ondernemers komen alleen óf met hun (management)team en/of compagnons. Het boutique vakantiehuis met privé zwembad en de directe omgeving wordt de werklocatie. Het ene dagdeel hard inspannen en het andere dagdeel hard ontspannen.

Mijn visie? Verbind Ziel & Zakelijkheid, want met je intuïtieve kompas en het juiste gereedschap wordt het heel eenvoudig.
En, niet geheel onbelangrijk, beschik ik over een zeer uitgebreide gereedschapskist!

Met een sterke affiniteit voor de complexe MKB-omgeving (met als specialisatie Notariaat, Vastgoed en familiebedrijven) werk ik on-line in heel Nederland en werk ik live in Frankrijk: persoonlijke, relationele en zakelijke retraites (management/leiderschap en strategiesessies).

Mijn klanten bevinden zich (of zijn daar al naar op weg) op directie- en managementniveau, HBO+/WO-professionals, ondernemers, DGA’s en kleine teams binnen de complexe MKB-omgeving.

Daarbij werk ik met de volgende toepassingen en methodieken: de ImpulZZ-monitor©, cognitieve gedragstherapie en taalstructuren, Organic ScoreCard, duo-coaching (relatietherapie, conflicthantering, mediation, ouder-kind), psychosociaal therapie, Quantum-psychologie, moderne Hypnotherapie en Regressietherapie, opheffen beperkende patronen vanuit de familie-/DNA bloedlijnen (DofNA-therapie, UP-grade), de werking van energie en neurale netwerken, (bio)resonantie en het gedachtegoed van Napoleon Hill.
Dit alles vanuit mijn persoonlijke ambitie: ‘het praktisch verbinden van Ziel & Zakelijkheid’.

Ik ben graag buiten en actief in de natuur. Naast de dagelijkse natuurwandelingen met mijn enthousiaste hond, voel ik me dolgelukkig in de bergen (bergwandelen en skiën), schilder ik graag buiten (www.lianavandevendel.nl), bevind ik me graag op het water (zeilen/varen) en sta ik met regelmaat op de golfbaan.

Denk je dat ik de juiste ‘coach-trainer-adviseur-motivator-inspirator-aanjager’ voor jou ben die jou en/of jouw team kan helpen met dat wat jij het allerbeste kunt en het allerliefste wilt?

Vul dan het contactformulier in. In één gesprek weet je al wat ik voor je kan betekenen. Doorgaans neem ik binnen een werkdag contact met je op en gaan we aan de slag! Ik kijk uit naar je reactie.

– Liana van de Vendel

Domaine l’Arpent (FR) Luxe Gîte • Art Gallery • Privé/Business Retraites.
Rustgevend en panoramisch genieten aan de voet van de Franse Pyreneeën

Buro Next Impuls (NL)

Leiderschap-/management coaching &
exclusieve Werving & Selectie

Klerk Support (NL)

Interim/freelance Notariële Ondersteuning
(kandidaat-notarissen & klerken)

Bel Liana van de Vendel voor relatietherapie, relatiecoaching, leiderschapontwikkeling en privé retraites in Frankrijk Liana van de VEndel Liana van de Vendel