Ben ik nu een leider of manager? Vul de quick-scan (gratis) in.

leider of manager gedrag roept gedrag op conflict mediation Gedrag roept gedrag op. Hoe wordt u een betere leider en buigt u ongewenst gedrag om? Next Impuls  info@nextimpuls.nl  +337 8737 7731 Liana van de Vendel Buro Next Impuls Coaching en training voor het notariaat complex mkb familiebedrijven klerk support freelance notarisklerk freelance kandidaat-notaris interim notarisklerk interim kandidaat-notaris coaching training Domaine l’arpent vakantiehuis met prive zwembad in frankrijk prive retraites business retreats Pyreneeën auteur boek Onze Pelgrimstocht op de Franse huizenmarkt exclusieve persoonlijke coaching (leiderschap en management) highend coaching professionals zakelijke training (teamcoaching & groepsprocessen) en brainstormsessies (maatschapadvisering, strategiesessies), alsmede goede recruitment door en voor het Notariaat (Werving & Selectie PLUS) de juiste man op de juiste tijd op de juiste plek

Leider of manager? Wat zijn de verschillen?

De eigenschappen van leider en manager worden vaak ten onrechte door elkaar gehaald. Er zijn namelijk een aantal wezenlijke verschillen. Een leidinggevende of manager die hiervan niet op de hoogte is en daardoor de specifieke kwaliteiten van leider of manager onvoldoende inzet, komt vaak ongewild en onbewust in een negatieve spiraal terecht: deadlines worden met moeite gehaald, medewerkers hebben vaak kritiek, er is sprake van een onsamenhangend geheel en de omzet stagneert of loopt terug.

Daarom is het van uitermate belang om uw rol van leider en/of manager, ten aanzien van uw team of organisatie, onder de loep te leggen.

Wat is beter (of slechter)?

Dat is geheel niet aan de orde. Waar het wel over gaat is welke -reeds ontwikkelde of nog te ontwikkelen- kwaliteiten je op welk (gericht) moment bewust inzet:

Door deze twee basisrollen van leider vs manager, gericht uit te werken en te optimaliseren, zet je heel bewust een veel steviger basis en krachtiger koers uit voor de toekomst (leiderschap) ondersteund door een helpende uitvoering in de dagelijkse praktijk (management).

De één is niet beter of slechter dan de andere. Wel is het zo, dat in een kleine/complexe MKB-omgeving, zoals het Notariaat of de Advocatuur of Familiebedrijven, de één echt niet zonder de ander kan!

Zelf doen

Vul de (gratis) QuickScan in: Ben je nu een ‘volbloed Leider’ of een ‘rasechte Manager’? Via deze link (optie C) krijg je daar meer zicht op en ken je je sterke (en zwakke) kanten. Succes!

Samen met Buro Next Impuls doen

Ben je nu een manager en geen leider en heb je hulp nodig bij het formuleren van jouw strategie? Of ben je nu een leider en geen manager en is dit laatste juist het opponent dat jij nodig hebt?

Ik help je er graag bij! Samen gaan we, met of zonder je team, heel doelgericht (en zónder gedoe) aan de slag en begeleid ik je persoonlijk tijdens een serie 1-op-1 videocalls. We houden wekelijks contact zodat je stapsgewijs vorderingen kunt maken en je niet stagneert wanneer het soms even niet gaat zoals je wilt. Je leert:

  • de kernaspecten van strategisch leiderschap vs functioneel managen,
  • hoe je jouw ratio in één lijn brengt met je ervaringswereld
  • hoe je als leidinggevende de juiste keuzes maakt en ’s avonds een ‘leeg hoofd’ hebt
  • om op die manier de beste leidinggevende / zakenpartner / collega ooit te worden!

Neem vandaag nog telefonisch (00 33 7 8737 7731) op. Dan kunnen we nog binnen 2 weken starten aan jouw leider- of managerrol.

Business Retreat in Frankrijk

Heb ik je wakker geschud? En ben je klaar met conflictmijdende communicatie of de eilandjes in je werk-/privérelaties?
Dan is de exclusieve Business Retreat in Frankrijk écht iets voor jou! Individueel (1:1) of in maatschapsverband leer je op onze práchtige Domaine l’Arpent  Gîte • Art • Retraite aan de voet van de Pyreneeën in Frankrijk:

  1. de kernaspecten van functioneel leiderschap
  2. hoe je bijstuurt bij veranderingen die op je afkomen
  3. hoe je omgaat met weerstand uit je omgeving en
  4. hoe je richting en focus aanbrengt om (samen met je team) naar toe te werken

Wil je meer weten over deze privé retraiteweek? Plan dan een kosteloos kennismakingsgesprek in via het contactformulier. Dan kunnen we eens vrijblijvend sparren over jouw wensen en mijn mogelijkheden.

Meer inspiratie voor jezelf of team?

Had je een AHA-moment? Wil je meer waardevolle tips die écht werken wanneer je start met praktisch communiceren en goede afspraken? Ontvang ze gratis.
Maandelijks verschijnen er gratis tips uit de praktijk. Aanmelden is eenvoudig en verplicht je tot niets.

Over

Dit blog is geschreven door Liana van de Vendel van Buro Next Impuls.
Als rasechte ondernemer en groepsexpert werk ik continu aan professionele verbetering op het gebied van:
•   Leiderschap- & Managementtraining (met PE-punten)
•   Teamcoaching & Verandermanagement
•   Business Retreats in Frankrijk

Vanuit Buro Next Impuls ga ik zeer pragmatisch te werk: van diepgaande individuele trajecten tot aan complete oplossingen voor teams in het complex MKB (5-25FTE).

Sinds 2022 ben ik fulltime werkzaam vanuit/in Frankrijk op Domaine l’Arpent  Gîte • Art • Retraite. Check de website voor de Privé/Business Retreats in Frankrijk.
Consulten in Nederland vinden plaats via videosessies waarin ik leidinggevenden, teamleiders en ondernemers op afgesproken tijdstippen persoonlijk begeleid.

Vanwege mijn veelomvattende achtergrond in het complex MKB (Notariaat, Vastgoed en Familiebedrijven) ben ik iemand die dit deel van de ondernemende sector zeer goed ken.
Met mijn notariële vakkennis en landelijke ervaring binnen grote en kleine notaris-/ advocatenkantoren -zowel qua juridische uitvoering als op strategisch niveau-, beschik ik over een schat aan ervaring als het gaat over succesvoller juridisch/commercieel ondernemen, sneller en efficiënter werken, duidelijker communiceren, effectievere strategie, veranderende marktwerking en ongewone, maar altijd bruikbare oplossingen.

Meer weten?

Wil je meer weten? Vraag het gerust. Ik help je graag. Bellen kan iedere werkdag tot 20.00 uur of vul het contactformulier in.

Liana van de Vendel

Gespecialiseerd in verbetertrajecten op leiderschap-, management-, directie- en teamniveau


Buro Next Impuls (NL)

Leiderschap-/management coaching &
exclusieve Werving & Selectie

Domaine l’Arpent (FR)

Luxe Gîte • Art Gallery • Privé/Business Retraites
Rustgevend en panoramisch genieten aan de voet van de Pyreneeën

Klerk Support (NL)

Interim/freelance Notariële Ondersteuning
(kandidaat-notarissen & klerken)