In vuur en vlam of opgebrand

De laatste tijd heb ik meerdere werkgevers en werknemers gesproken die heel graag mee willen bewegen op de positieve ontwikkelingen van ná de crisis, maar die de voortgaande beweging moeilijk kunnen vasthouden vanuit een stevige focus.
De positieve berichten dat de ‘crisis achter ons ligt’ geeft goede hoop en zou het vlammetje weer aan moeten wakkeren, maar het tegendeel lijkt het geval.
In vuur en vlam’ of ‘opgebrand‘ in een burnout? De switch van de ene naar de andere kant, ligt ineens op de loer.

In vuur en vlam of opgebrand stress burnout opleiden van je medewerkers doe je zo zelfsturend team 3 valkuilen bij drukte en drukke perioden Zo kun je een topteam vormen prioriteiten en grenzen stellen Hoe snel behaal je resultaat in een veranderproces? goede afspraken maken juiste mensen op de juiste plek organisatiepiramide elkaar aanvullen is elkaar versterken Next Impuls  info@nextimpuls.nl  +337 8737 7731 Liana van de Vendel Buro Next Impuls Coaching en training voor het notariaat complex mkb familiebedrijven klerk support freelance notarisklerk freelance kandidaat-notaris interim notarisklerk interim kandidaat-notaris coaching training Domaine l’arpent vakantiehuis met prive zwembad in frankrijk prive retraites business retreats Pyreneeën auteur boek Onze Pelgrimstocht op de Franse huizenmarkt exclusieve persoonlijke coaching (leiderschap en management) highend coaching professionals zakelijke training (teamcoaching & groepsprocessen) en brainstormsessies (maatschapadvisering, strategiesessies), alsmede goede recruitment door en voor het Notariaat (Werving & Selectie PLUS) de juiste man op de juiste tijd op de juiste plek
Ín vuur en vlam of opgebrand • burnout stress

Verwarring

Wat is er aan de hand? De lange crisisperiode heeft de passie voor ‘doen wat je het allerbeste kunt en het allerliefste wilt’ steeds langzamer laten branden. Over-leven in plaats van Onder-némen. In ruil voor enthousiaste bevlogenheid zie ik de laatste tijd herhalende blikken van vermoeidheid en ‘ik weet het niet zo goed meer’ tegenover me.

Daarnaast lijken leidinggevenden of ondernemers van kleine teams onbewust de afstand tot hun medewerkers te hebben vergroot en is daardoor het gevoel van ‘er alleen voor staan’ vergroot.
In het kort: Verwarring aan de top en daardoor onduidelijkheid in de rest van de organisatie.

Een team heeft behoefte aan duidelijkheid en richting. Ze hebben een leider nodig die duidelijk weet wat hij wilt en waarom hij dat wilt.
Daartegenover heeft een leider behoefte aan een goed samenwerkend team en versterking van de draagkracht.

Alleen kan je niks, je moet het samen doen.quote: Johan Cruijff

Opgebrand door stress en in een burnout

Zelf doen

Hoog tijd om actie te ondernemen en uit deze spagaat te komen. De tijd van overleven is voorbij. Het is tijd om plannen te maken. Niet door de mouwen nog hoger op te stropen, maar door gezamenlijk te werken aan een duidelijk strategieplan.
Al in een paar kleine stappen, kom je als leider tot een bruikbaar plan van aanpak:
1.  bespreek samen wat er goed gaat
2.  bespreek samen wat er nog beter kan
3.  bespreek samen wat de verbeterpunten zijn
4.  reflecteer elkaars ideeën, oplossingen en visies
5.  zorg voor duidelijkheid en afstemming
Waarom sámen? Een individueel vlammetje op zich doet niet zo heel veel; een vuur van vele vlammetjes houdt het vuur brandende en jaagt elkaar aan.

Liever samen met Buro Next Impuls doen?

Samen gaan we, met of zonder je team, heel doelgericht (en zónder gedoe) aan de slag en begeleid ik je persoonlijk tijdens een serie 1-op-1 videocalls. We houden wekelijks contact zodat je stapsgewijs vorderingen kunt maken en je niet stagneert wanneer het soms even niet gaat zoals je wilt. Je leert:

  • je gevoel en je hoofd in één lijn te brengen
  • grenzen ervaren en hierover met je omgeving goede afspraken maken
  • gezonder te werken door betere communicatie
  • om op die manier de beste leidinggevende / zakenpartner / collega ooit te worden!

Business Retreat in Frankrijk

Heb ik je wakker geschud? En ben je klaar met conflictmijdende communicatie of de eilandjes in je werk-/privérelaties?
Dan is de exclusieve Business Retreat in Frankrijk écht iets voor jou! Individueel (1:1) of in maatschapsverband leer je op onze práchtige Domaine l’Arpent  Gîte • Art • Retraite aan de voet van de Pyreneeën in Frankrijk:

  1. de kernaspecten van functioneel leiderschap
  2. hoe je bijstuurt bij veranderingen die op je afkomen
  3. hoe je omgaat met weerstand uit je omgeving en
  4. hoe je richting en focus aanbrengt om (samen met je team) naar toe te werken

Wil je meer weten over deze privé retraiteweek? Plan dan een kosteloos kennismakingsgesprek in via het contactformulier. Dan kunnen we eens vrijblijvend sparren over jouw wensen en mijn mogelijkheden.

Meer inspiratie voor jezelf of team?

Had je een AHA-moment? Wil je meer waardevolle tips die écht werken wanneer je start met praktisch communiceren en goede afspraken? Ontvang ze gratis.
Maandelijks verschijnen er gratis tips uit de praktijk. Aanmelden is eenvoudig en verplicht je tot niets.

Over

Dit blog is geschreven door Liana van de Vendel van Buro Next Impuls.
Als rasechte ondernemer en groepsexpert werk ik continu aan professionele verbetering op het gebied van:
•   Leiderschap- & Managementtraining (met PE-punten)
•   Teamcoaching & Verandermanagement
•   Business Retreats in Frankrijk

Vanuit Buro Next Impuls ga ik zeer pragmatisch te werk: van diepgaande individuele trajecten tot aan complete oplossingen voor teams in het complex MKB (5-25FTE).

Sinds 2022 ben ik fulltime werkzaam vanuit/in Frankrijk op Domaine l’Arpent  Gîte • Art • Retraite. Check de website voor de Privé/Business Retreats in Frankrijk.
Consulten in Nederland vinden plaats via videosessies waarin ik leidinggevenden, teamleiders en ondernemers op afgesproken tijdstippen persoonlijk begeleid.

Vanwege mijn veelomvattende achtergrond in het complex MKB (Notariaat, Vastgoed en Familiebedrijven) ben ik iemand die dit deel van de ondernemende sector zeer goed ken.
Met mijn notariële vakkennis en landelijke ervaring binnen grote en kleine notaris-/ advocatenkantoren -zowel qua juridische uitvoering als op strategisch niveau-, beschik ik over een schat aan ervaring als het gaat over succesvoller juridisch/commercieel ondernemen, sneller en efficiënter werken, duidelijker communiceren, effectievere strategie, veranderende marktwerking en ongewone, maar altijd bruikbare oplossingen.

Meer weten?

Wil je meer weten? Vraag het gerust. Ik help je graag. Bellen kan iedere werkdag tot 20.00 uur of vul het contactformulier in.

Liana van de Vendel

Gespecialiseerd in verbetertrajecten op leiderschap-, management-, directie- en teamniveau


Buro Next Impuls (NL)

Leiderschap-/management coaching &
exclusieve Werving & Selectie

Domaine l’Arpent (FR)

Luxe Gîte • Art Gallery • Privé/Business Retraites
Rustgevend en panoramisch genieten aan de voet van de Pyreneeën

Klerk Support (NL)

Interim/freelance Notariële Ondersteuning
(kandidaat-notarissen & klerken)

Stress, burnout, 3 valkuilen bij drukte en drukke perioden

Stress, burnout, 3 valkuilen bij drukte en drukke perioden

Opgebrand door stress en in een burnout