Hoe snel behaal je resultaat in een veranderproces?

Routines (h)erkennen in een veranderproces

Veranderen gaat nooit van de één op de andere dag. Voor veel mensen is het lastig om in een veranderproces de noodzaak (stap 1) en aktiebereidheid (stap 2) van hardnekkige patronen te (h)erkennen.

Veranderen betekent namelijk herkennen én erkennen dat men iets niet goed doet én dat het anders moet. Niet iedereen geeft even makkelijk een oude, vastgelopen gewoonte toe. Oude patronen geven namelijk zekerheid, herkenbaarheid en stabiliteit; of ze nu effectief zijn of niet. Bovendien, hoe effectief een verbeterproces ook is, de voortgang en de uitkomst is nooit te voorspellen, wat onzekerheid met zich meebrengt.

Probleemherkenning top-down

Na enkele pogingen tot verbetering, kan het lijken alsof je alles al geprobeerd hebt en dat niets (langdurig) lijkt te werken, op zowel individueel- als op teamniveau.

Betreft het niet een individuele verandering, maar een team- of complete organisatieverandering, dan is er daarbovenop een groot verschil in timing tussen de probleem(h)erkenning door de leidinggevende/manager versus de probleem­(h)erkenning door de medewerkers. Deze tijdpaden lopen vaak niet gelijk op!

Hoe snel behaal je resultaat in een veranderproces ?
goede afspraken maken juiste mensen op de juiste plek organisatiepiramide elkaar aanvullen is elkaar versterken Next Impuls  info@nextimpuls.nl  +337 8737 7731 Liana van de Vendel Buro Next Impuls Coaching en training voor het notariaat complex mkb familiebedrijven klerk support freelance notarisklerk freelance kandidaat-notaris interim notarisklerk interim kandidaat-notaris coaching training Domaine l’arpent vakantiehuis met prive zwembad in frankrijk prive retraites business retreats Pyreneeën auteur boek Onze Pelgrimstocht op de Franse huizenmarkt exclusieve persoonlijke coaching (leiderschap en management) highend coaching professionals zakelijke training (teamcoaching & groepsprocessen) en brainstormsessies (maatschapadvisering, strategiesessies), alsmede goede recruitment door en voor het Notariaat (Werving & Selectie PLUS) de juiste man op de juiste tijd op de juiste plek
Zo behaal je snel resultaat in een veranderproces

Zo behaal je snel resultaat in een veranderproces

Hoe werkt een veranderproces nu eigenlijk?

Het gehele veranderproces gaat in stappen:
Stap 1.  Noodzaak voor verandering (h)erkennen
Stap 2.  Aktiebereidheid tot verandering
Stap 3.  Eerste stappen zetten in veranderproces
Stap 4.  Successen behalen in veranderproces
Stap 5.  Inzicht verkrijgen in veranderproces

Deze 5 stappen in het veranderproces zijn een doorlopend veranderproces van ‘TRY’ en ‘ERROR’. Met die reden zal een verbeterproces zich in deze 5 stappen steeds weer herhalen en wordt het een zelfregulerend proces genoemd. Bij het behalen van elk verbeterpunt, start dit zelfregulerende proces weer opnieuw.

Wanneer resultaat?

Het proces om tot een definitieve verandering te komen, kost tijd. Hoe snel dit gaat, hangt af van de onderliggende knelpunten, individuele vraagstukken, acceptatie, aktie­bereidheid, mate van bestaande zelf-sturing, enzovoorts.

Zodra mensen echter goede ervaringen opdoen door maximale benutting van hun talenten, versnelde werkprocessen, sfeerverbetering, individuele ontwikkeling, meetbare prestatieresultaten versterken echter het goed gevoel en daaropvolgend het resultaat.

Zelf doen

Ik nodig je uit om voor jezelf eens te onderzoeken:

  • Welke stap in het veranderproces jou makkelijk afgaat?
  • Aan welke stap je (te) snel voorbijgaat en in welk patroon verval je dan?

Samen met Buro Next Impuls doen?

Samen gaan we, met of zonder je team, heel doelgericht (en zónder gedoe) aan de slag en begeleid ik je persoonlijk tijdens een serie 1-op-1 videocalls. We houden wekelijks contact zodat je stapsgewijs vorderingen kunt maken en je niet stagneert wanneer het soms even niet gaat zoals je wilt. Je leert:

  • de noodzaak en aktiebereidheid van verandering onder de loep leggen
  • (h)erkennen wanneer je alleen opereert en wanneer je samen werkt
  • waar de energie stagneert en hoe je deze laat stijgen
  • om op die manier de beste leidinggevende / zakenpartner / collega ooit te worden!

Business Retreat in Frankrijk

Heb ik je wakker geschud? En ben je klaar met conflictmijdende communicatie of de stagnerende energie in je werk-/privérelaties?
Dan is de exclusieve Business Retreat in Frankrijk écht iets voor jou! Individueel (1:1) of in maatschapsverband leer je op onze práchtige Domaine l’Arpent  Gîte • Art • Retraite aan de voet van de Pyreneeën in Frankrijk:

  1. de kernaspecten van functioneel leiderschap
  2. hoe je bijstuurt bij veranderingen die op je afkomen
  3. hoe je omgaat met weerstand uit je omgeving en
  4. hoe je richting en focus aanbrengt om (samen met je team) naar toe te werken

Wil je meer weten over deze privé retraiteweek? Plan dan een kosteloos kennismakingsgesprek in via het contactformulier. Dan kunnen we eens vrijblijvend sparren over jouw wensen en mijn mogelijkheden.

Meer inspiratie voor jezelf of team?

Had je een AHA-moment? Wil je meer waardevolle tips die écht werken wanneer je start met praktisch communiceren en goede afspraken? Ontvang ze gratis.
Maandelijks verschijnen er gratis tips uit de praktijk. Aanmelden is eenvoudig en verplicht je tot niets.

Over

Dit blog is geschreven door Liana van de Vendel van Buro Next Impuls.
Als rasechte ondernemer en groepsexpert werk ik continu aan professionele verbetering op het gebied van:
•   Leiderschap- & Managementtraining (met PE-punten)
•   Teamcoaching & Verandermanagement
•   Business Retreats in Frankrijk

Vanuit Buro Next Impuls ga ik zeer pragmatisch te werk: van diepgaande individuele trajecten tot aan complete oplossingen voor teams in het complex MKB (5-25FTE).

Sinds 2022 ben ik fulltime werkzaam vanuit/in Frankrijk op Domaine l’Arpent  Gîte • Art • Retraite. Check de website voor de Privé/Business Retreats in Frankrijk.
Consulten in Nederland vinden plaats via videosessies waarin ik leidinggevenden, teamleiders en ondernemers op afgesproken tijdstippen persoonlijk begeleid.

Vanwege mijn veelomvattende achtergrond in het complex MKB (Notariaat, Vastgoed en Familiebedrijven) ben ik iemand die dit deel van de ondernemende sector zeer goed ken.
Met mijn notariële vakkennis en landelijke ervaring binnen grote en kleine notaris-/ advocatenkantoren -zowel qua juridische uitvoering als op strategisch niveau-, beschik ik over een schat aan ervaring als het gaat over succesvoller juridisch/commercieel ondernemen, sneller en efficiënter werken, duidelijker communiceren, effectievere strategie, veranderende marktwerking en ongewone, maar altijd bruikbare oplossingen.

Meer weten?

Wil je meer weten? Vraag het gerust. Ik help je graag. Bellen kan iedere werkdag tot 20.00 uur of vul het contactformulier in.

Liana van de Vendel

Gespecialiseerd in verbetertrajecten op leiderschap-, management-, directie- en teamniveau


Buro Next Impuls (NL)

Leiderschap-/management coaching &
exclusieve Werving & Selectie

Domaine l’Arpent (FR)

Luxe Gîte • Art Gallery • Privé/Business Retraites
Rustgevend en panoramisch genieten aan de voet van de Pyreneeën

Klerk Support (NL)

Interim/freelance Notariële Ondersteuning
(kandidaat-notarissen & klerken)

Hoe snel behaal je resultaat in een veranderproces?

Hoe snel behaal je resultaat in een veranderproces ?

Hoe snel behaal je resultaat in een veranderproces ?